Home »

Fer i difondre ciència en català

Ciència en Català

Aquest és el tema principal principal de les conferències i debats que es desenvoluparan dijous, 7 de juny a la sala d’actes de l’edifici Germà Bernàcer de la nostra universitat, amb el titol La difusió de l’activitat científica en llengua catalana i els processos d’avaluació.

L’objectiu és analitzar la repercussió de la difusió de l’activitat investigadora en català i els nous paràmetres d’avaluació científica que tenen en compte la llengua de publicació.  Un altre  aspect important és la responsabilitat de les universitats públiques per a difondre la ciència i la cultura també en llengua catalana.

La Jornada começarà a  les 10:00 amb la intervenció de Llorenç Argimbau de l’Institut d’Estudis Catalans i continuarà a les 12:30 hores amb la conferència de Cristóbal Urbano de la Universitat de Barcelona per a concloure la sessió matinal. A les 16:00 hores intervendrà el director dels Centres de Recerca de Catalunya, Lluís Rovira, per a tractar una problemàtica d’actualitat bibliotecària, com ara l’avaluació de la ciència en les revistes de Ciencies Socials i Humanitats. Finalitzarà la Jornada una taula rodona on participaran els tres especialistes convidats.

Complementàriament s’aprofitarà per a presentar una exposició de publicacions en català proporcionades per l’Institut Ramon Muntaner i la Biblioteca de la Universitat d’Alacant.


Leave a comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Categorías

Archivos

¿Qué estás leyendo?

… la justicia, no es solo cuestión de fondo. Sobre todo, es cuestión de forma. Así que no respetar las formas de la justicia es lo mismo que no respetar la justicia. Lo comprende, ¿verdad? -Melchor no dice nada; el subinspector esboza una sonrisa tolerante-. Bueno, ya lo comprenderá. Pero acuérdese de lo que le digo, Marín: la justicia absoluta puede ser la más absoluta de las injusticias.

Terra alta / Javier Cercas

Todo en nuestra web