Home » General » Ja tocava!

Ja tocava!

Dijous 19 de maig, a penes em mira, mentre revisa papers una companya em llança l’auguri lacerant: “No entrareu a les Corts, tu ho saps.” 1991, 1995, 1999, 2003… un calfred em recorre, però no puc defallir, la mire fit a fit, somric i responc: “Sí que entrarem, ja ho voràs.” Me’n vaig del despatx repassant el viacrucis: 1991, 1995, 1999, 2003… Faig memòria i en cada estació ressona espectral la maledicció quasibíblica: “No entrareu a les Coooooooorts, tu ho saaaaaaps.”  Però jo tinc fe, la fe de la cançó: “Fe no és esperar, fe no és somniar, fe és penosa lluita per l’avui i pel demà. Enterrem la nit, enterrem la por, apartem els núvols que ens amaguen la claror.”

Diumenge 22 de maig. Vaig a votar amb ma mare, ma tia i la xiqueta, la família que vota unida roman unida. I ja veus com estic hui: content per primera vegada l’endemà d’unes eleccions. De no arribar al 5 de l’aprovat, ens hem plantat en el 7 del notable. 175.087 valencians i valencianes hem votat la Coalició Compromís. Som nacionalistes, ecosocialistes, verds, blaus, rojos de vore tanta negror al país nostre. Per fi hem obert el cava, el vam posar a la nevera quan encara es deia champagne. Ara a treballar pel canvi real, tenim sis diputats a les Corts, 345 regidors als ajuntaments —dels quals, 3 a València, 2 a Castelló i 5 a Alcoi— i tota l’energia que dóna l’èxit. Anit, a Alacant, l’amic Josep Miquel feia en dos paraules la millor anàlisi: “Ja tocava!”


15 Comments

  1. Jordi, et deixes un diputat a la Diputació de València i un altre a la de Castelló 😉

  2. Enhorabona! Felicitats! Quin dia! Porte el somriure a la boca i no me’l puc traure. La majoria dels companys de feina preocupats perquè el signe polític majoritari del PV no ha canviat, però com ha de canviar? Amb el PSOE? Ara sols continuar treballant i posar seny. Un alcalde nacionalista a Alcoi, per fi!

  3. Pot ser els historiadors del futur conten els fets que estem vivint de la següent manera:

    Som a principis del segle XXI.
    Tot el País Valencià roman ocupat per les forces del bipartidisme espanyol.
    ¿TOT?. No. no tot.
    Hi ha un xicotet llogaret (ja no tan xicotet!) que roman invencible a l’invasor. Un llogaret anomenat Bloc-compromís, en el qual viuen uns incansables guerres. Invencibles gràcies a una poció màgica, i que si no ho conteu, us donaré la recepta:
    A un caldero d’eixos de fer arròs, hi afegireu aigua abundant de les fonts de mariola. Afegireu un grapat d’escorfa de l’arbre del dur treball, arrels dels matolls de la paciència, la constància i la perseverància. per últim unes fulles de l’herba de l’esperança i l’amor a la nostra pàtria, i un pessic de la sal de la imaginació.

    Una gran nit, la d’ahir. Jo portava 27 anys esperant-la!!!!!

  4. Un día que no oblidaré.Tú ho has dit. Perfí ens ha tocat a nosaltres!

  5. Dades eleccions a les corts valencianes:
    —————-Vots Percentatge Diputats
    CC/BLOC 175.087 7,03% 6
    ERPV 11.116 0,45% 0

    Dades eleccions municipals (regidors):
    CC/BLOC ERC
    Alacant 87 2
    Castelló 8 1
    València 250 3
    Total 345 6

    ERC: cal recuperar la Rahola.

  6. si, si, siiii, ahi estemm!!! enhorabona xicot, no pots imaginar lo contenta que estic. Vaig convencer tota la meua família; fins ma mare ens va votar!!! si senyor, ja tocava!!!!

  7. enhorobona amic! m`alegre molt de que al final ho hajeu aconseguit, i recordeu que és realitat gracies a tots els qui hem confiat amb vosaltres, així que ara vos toca barallarse de veritat en tota eixa panda de mafiosos, i deixar les coses ben clares. Salutacions

  8. Jordiet, et vaig enviar un missatge per vore com havies quedat en Tibi, pero Juanito ja m’ho ha comentat. Enhorabona de totes maneres! Pensa que, al pas que anem, a la pròxima convocatòria, obindràs majoria absoluta!

    La veritat és que anit jo flipava… Me’n recordava de les eleccions municipals d’Alcoi, les de Màrius i les de David, i et jure que se me va fer un nus a la gola!!!!!!!!

    ALEEEEEEEE, JA XARREM, ARTISTEEEEEEEEEEE!

  9. Amic Jordi, anit disfrutàrem de valent veient com per primera volta no hi havia cap barrera que poguera amb nosaltres. Hui he rebut felicitacions pel carrer pel resultat, m’he tirat un hora llegint tots els diaris…un dia tranquil amb un somriure que no m’he pogut llevar de la cara.

  10. Enhorabona!! Però el complicat no es arribar, sinó mantindre’s…no ens feu passar vergonya com la resta, please!!!

  11. “Encetàrem el cava que teníem en la nevera de quan es deia champagne”: genial.
    Ja dorms tranquil, o has de prendre pastilletes per a calmar els nervis? Tinc una amiga que diu que ho ha de fer encara cada nit. Està alteradíssima amb els resultats.
    En fi, enhorabona per un triomf que ja vas “vaticinar” tu fa temps: Sabut. Sabudíssim.

  12. Jo no he tingut moment de donar-te l´enhorabona, encara que la nit de les eleccions si que ho vaig fer pel mòbil. Ací a Agres encara no és segur però segurament el bloc – compromís obtindrà l´alcaldia, així que enhorabona per partida doble. Una besaeta

  13. Sobre la comparació amb ERC:
    1. A Castelló, el Bloc obté 37 regidors, no 8. El que ocorre és que alguns s’han assignat al Bloc exclusivament i d’altres a Bloc-Compromís.
    2. A Alacant ens han faltat 3.277 vots per al segon diputat (que hauria sigut Dimas Montiel). ERC n’ha obtingut 3.337. Com que no hi ha cap altre partit de tall nacionalista valencià o català que es presente per Alacant, no és descabdellat pensar que eixos vots haurien vingut a Compromís.
    3. A Castelló ens han faltat 450 vots per al segon diputat (Carles Mulet, crec, d’Iniciativa). ERC n’ha obtingut més de 2.100.
    Conclusió: fa falta que la diga? No ho són, però ací al PV pareixen un altre instrument al servei del centralisme espanyol.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *