Home » General » Pancaespanyolisme

Pancaespanyolisme

Catalunya és una nació fins i tot per a no ser-ho. M’explicaré: la minsa pujada del PP català (de 18 a 19 diputats) i el fracàs d’UPyD (14.552 vots, 0’4%) contrasten amb el salt de Ciutadans (de 3 a 9 diputats). L’electorat català contrari al catalanisme aposta pel producte autòcton, en detriment del que servixen els concessionaris. A més, C’s deixa de ser un fenomen exclusivament barceloní i aconseguix un escó per la circumscripció de Tarragona.

I sembla que el Drang nach Süden de Ciutadans no s’aturarà a Ulldecona, travessaran el riu de la Sénia i, sí, amics, envairan casa nostra. Tant fa que siguen independentistes o unionistes, als catalans els excita el País Valencià, se’l miren i no poden estar-se quiets. Segons informava Vilaweb el passat dilluns, “Ciutadans pensa a expandir-se fora del Principat, i el País Valencià és un dels indrets que més li interessa”. Per a dur a terme la conquista compten ja amb una quinta columna (agrupacions a València i Castelló) i un aliat estratègic: Antoni Asunción. L’exministre socialista centrifugat del PSPV va donar suport als de Rivera i el partit que vol crear (Demócratas) pot ser la sucursal valenciana de Ciutadans.

L’imberbe i el barbut encunyen una nova accepció al terme pancaespanyolisme. M’explicaré novament: en el bestiari blaver el pancaespanyolisme és la malvada hidra de dos caps —talment una amfisbena— que assetja el bonhomiós poble valencià. Les testes del monstre (pancatalanisme i espanyolisme) són antitètiques, però les agermana l’ànsia de devorar-nos. La maquinària que engeguen Rivera i Asunción és pancatalanista perquè a poc a poc dibuixa el totèmic mapa dels Països Catalans i espanyolista perquè el seu discurs no té cap altre argument. Revisem els diccionaris.

Com afectarà el nou pancaespanyolisme a l’espanyolisme d’UPyD i la seua ambició d’entrar a les Corts Valencianes? Hi haurà pacte, escaramusses, guerra oberta…? Què en penseu?


13 Comments

  1. Xé, més enllà de l’anàlisi, que comparteix, has fet servir una paraula que m’ha fet salivar (com el gosset de Paulov, ha ha ha): amfisbena. Amfi, “doble”, i paraules derivades, com amfiteatre (doble teatre: una el·lipsi sencera, en lloc de mitja), amfíbol (doble cadena de tetraedres de silicats), amfipàtica (molècules amb doble afinitat: aigua-oli)… Paraules amb què em recreava quan donava classe, ha ha ha.

    Dit això, i tornant al teu article, ¡xapeau!

  2. Com diuen a les Espanyes messetàries ‘loj catalanes son mu suyos’, i fins i tot ahi es demostra. Gran crònica-reflexió, estas fet un crac

  3. Als catalans els excita el País Valencià…? Vols dir…? Si no ens excitem ni a nosaltres mateixos!

    Bon article!

  4. Ciutadans es el futuro … de 3 a 9 en Cataluña … abrirán camino en Valencia, Castellón y Alicante. Es la misma táctica empleada por los catalanes pero a la inversa … inmersión.

  5. A l’atenció de Daniel,
    Perdut gos de Paulov per la zona del Calvari (Mutxamel). Bru, amb collar i una cànula al coll. Saliva molt però és obedient. Atén per “Pau”. Es recompensarà.
    Per cert, això de Ciutadans, UPyD, no serà un avís que el món s’acaba, però abans hem de patir les set plagues divines.

  6. Mirad, cansa ya el victimismo y la falta de criterio al contar vuestra historia. Cuando algo no os gusta, la salida es rápida: Franco. Los únicos talibanes del cuento sois vosotros y vuestra inmersión. Respetad a los que nos “la sopla” el valenciano. Hay BIlingüismo, y elegimos lo que nos apetece, no lo que nos queréis imponer. La gente empieza a despertar y creedme se os acabará el chollo … Esto dice mucho …

    http://www.youtube.com/watch?v=XRlulStQ4Ss&feature=youtu.be

  7. Por cierto … Blog no se traduce como Bloc … Bloc es un partido político … basta ya de inventarse palabras.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *