Les cendres del Cavaller

VILAPLANA, Silvestre. Les cendres del cavaller. 3a edició. Alzira: Edicions Bromera, 2005. 243 pp. ISBN: 84-7660-078-X.

Joanot li escriu una carta a joan de Galba per a que comprenga el seu llibre, li compta la seua vida degut a que té una resemblanza amb el seu personatge de ficció, ja que ell a l’igual que el Tirant és un orgullós cavaller medieval en una època sense honor, amb un destí obscur marcat per la mala fortuna.

Joanot Martorell comença a tindre problemes quan decideix batir-se en dol per l’honor de la seua germana, la reina Maria no s’ho permitix, Joanot  desafiant a la reina s’en va Anglaterra per a demanar-se’l al rei anglés. Allí s’enamora de una donzella anomenada Elizabeth, el seu amor es correspost però el rei la casa amb un noble anglés. El rei d’Anglaterra el nombra cavaller i li concedeix batir-se en dol, però al tornar a València, qui va deshonrar a la seua germana no vol batir-se en dol i li ofereix una compensació económica.

Martorell se’n va viure a la cort de Barcelona amb Carles de Viana, allí està tranquil i comença a escriure el Tirant. Carles Viana mor de malaltia i Martorell s’entorna a València amb Roís de Corella. En València s’enamora de la jove Isabel de Lloris que era la seua amiga i li recomana publicar el Tirant.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *