Canviar l’orde per defecte dels correus en Thunderbird

Quan es crea un nou compte de correu o una nova carpeta amb el Thunderbird, per defecte s’ordena per data ascendent, o siga, que els correus més antics són els que es veuen primer. Aquesta opció no sembla la més adequada, ja que quan hi hagen mols correus, els nous que ens arriben aniran quedant-se al final i no els veurem a simple vista, caldrà utilitzar les barres de desplaçament per anar fins al final i poder llegir el nou correu.

En aquesta entrada expliquem una forma senzilla de canviar aquest comportament per omissió sense que calga anar carpeta a carpeta fent clic en la capçalera Data per que canvie l’ordenació dels missatges.

Obrim el Thunderbird i anem a:

Eines - Opcions - Avançat - Pestanya General - Botó Editor de la configuració...

Opcions del Thunderbird

Ens apareix un missatge d’advertència. Cal anar molt en compte, ja que canviar aquests paràmetres avançats que es mostraran pot afectar seriosament al Thunderbird.

Missatge advertència

En el camp Filtre escrivim default_sort, ens quedaran visibles només les entrades mailnews.default_sort_order y mailnews.default_sort_type.

Filtre default_sort

Podem veure que el valor de mailnews.default_sort_order que té asignat per defecte és 1, que significa ordenat ascendent. Canviarem el valor a 2 fent doble clic damunt de l’opció:

Canviar opció

El 2 significa ordenat descendent, que és el que voliem:

Nou valor

Si volguérem ordenar per un altre camp que no fóra la data, hauríem de modificar l’entrada mailnews.default_sort_type i canviar el valor 18 per un dels següents:

byNone    17    byPriority  23   byLocation  29
byDate    18    byStatus   24   byTags    30
bySubject   19    bySize    25   byJunkStatus 31
byAuthor   20    byFlagged   26   byAttachments 32
byId     21    byUnread   27   byAccount   33
byThread   22    byRecipient  28   byCustom   34

Només recordar-vos una vegada més que heu d’anar amb compte quan canvieu les opcions del Thunderbird.
Esperem que aquesta entrada us faça més còmoda la lectura dels correus electrònics.

 

Deja un comentario