Actualitzar Windows 10

Windows 10Als laboratoris de l’Escola Politècnica Superior (EPS) tenim instal·lat, entre d’altres, el sistema operatiu Windows 10 Professional. L’actualització que teníem preparada era la 1607 (Anniversary update), però volíem passar-nos-en a l’última, la 1703 (Creator update).

Decidírem activar el Windows Update i afegir totes les actualitzacions de Windows que hi havia pendents. Després d’hores d’espera i instal·lacions inacabables, ens trobarem amb la sorpresa que alguns programes del mateix Windows no funcionaven bé: el Cortana deixava de respondre i no es podien realitzar cerques, o l’Edge, que directament no es podia ni obrir. Açò era un greu inconvenient, més encara després dels atacs ransomware dels últims dies, no podíem deixar el Windows sense actualitzar per sempre mai. Així que buscarem una altra forma de tindre el Windows 10 al dia: a través de la web de Microsoft.

Actualitzar des de Microsoft

Com sempre, abans de res, us aconsellem que feu una còpia de seguretat del vostre Windows 10, per si fallara alguna cosa.

Per actualitzar el Windows 10 heu d’anar a la següent pàgina web:

https://www.microsoft.com/es-es/software-download/windows10ISO

Avís: Heu d’obrir la pàgina web des de l’ordinador on teniu instal·lat el Windows que voleu actualitzar, sinó seguiu els passos de la secció Guardar una ISO.

Quan s’accedeix des d’un Windows 10, la pàgina web ho detecta i ofereix la possibilititat d’actualitzar el Windows a l’última versió.

 • Fem clic en el botó Actualizar ahora.
 • Es descarregarà l’executable que s’encarregarà de fer l’actualització, el guardem.
 • Executem el programa Windows10Upgrade952.exe.
 • Es comprovarà la versió que tenim actualment i, si hi ha una de més nova, ens ho dirà. Fem clic al botó Actualizar ahora.
 • Es comprovarà si l’equip és compatible amb la nova versió. Si tot és correcte, farem clic en Siguiente o al cap d’uns segons seguirà automàticament.
 • Comença a descarregar-se l’actualització del Windows 10. Aquesta operació tardarà molt de temps.
 • Després de reiniciar-se diverses vegades s’iniciarà el nou Windows que ens preguntarà certes configuracions.

Seguidament mostrem el procés en imatges:

Actualització de Windows 10

Actualització de Windows 10

Actualització de Windows 10

Actualització de Windows 10

Actualització de Windows 10

Actualització de Windows 10

Actualització de Windows 10

Eliminar els arxius antics

Els arxius de l’antiga instal·lació es queden guardats per si volem tornar arrere. En la unitat C: podrem veure un directori anomenat Windows.old on es troben els arxius antics:

Normalment, el sistema eliminarà automàticament aquests arxius al cap d’unes setmanes. Si anem curts d’espai i volem eliminar-los ara, seguirem els següents passos:

 • Fem clic sobre el disc C: amb el botó dret del ratolí.
 • Seleccionem l’opció Propietats.
 • En la pestanya General polsem el botó Liberar espacio.
 • En la nova finestra, fem clic en el botó Limpiar archivos de sistema.
 • En la llista d’arxius que es poden eliminar seleccionem l’opció Instalaciones anteriores de Windows.
 • Acceptem i s’eliminaran els arxius de l’antiga instal·lació.
Eliminar arxius antics
Eliminar arxius antics
Eliminar arxius antics

Guardar una ISO

Si s’ha accedit a la pàgina web de descàrregues de Microsoft des d’un altre sistema operatiu, per exemple Ubuntu, es detectarà automàticament i ens permetrà descarregar el programari en format ISO que podrem gravar en un DVD o en un dispositiu USB.

https://www.microsoft.com/es-es/software-download/windows10ISO

En aquest cas vegem que estem en una pàgina que té el mateix aspecte que l’anterior, però amb un text diferent:

Se te ha dirigido a esta página porque el sistema operativo que estás usando no es compatible con la herramienta de creación de medios de Windows 10 y queremos asegurarnos de que puedas descargar Windows 10…

Puedes usar está página para descargar una imagen de disco (archivo ISO) que puedes utilizar para instalar o reinstalar Windows 10…

El primer pas serà seleccionar l’edició de Windows que volem descarregar, de la llista desplegable seleccionarem Windows 10. Després fem clic en el botó Confirmar.

A continuació, triarem l’idioma en què volem descarregar el Windows. Seleccionem Español o el que vulguem i polsem el botó Confirmar.

Després seleccionem l’arquitectura del Windows, als laboratoris de l’EPS estem utilitzant el Windows de 64 bits, per això elegim l’opció 64-bit Descargar.

Apareix una finestra que ens pregunta si volem desar el fitxer, acceptem i indiquem a on volem guardar l’arxiu Win10_1703_Spanish_x64.iso

A continuació teniu les imatges dels passos seguits:

Windows 10 ISO 1

Windows 10 ISO 2

Windows 10 ISO 3

Windows 10 ISO 4

 

Deja un comentario