Per la llibertat d’ Espanya

El Luchador. [En línea]. 1913-1938. [consulta: 26 de gener de 2013] Biblioteca Virtual de Prensa Hispánica Disponible en:http://prensahistorica.mcu.es/

En aquesta edició de “El Luchador”  la major part de la informació que es va publicar està relacionada principalment amb la informació relacionada amb el caciquisme que es vivia en l’època i a la repressió a la que estava sotmesa la premsa que no tenia els mateixos ideals dels governadors. Per altra banda en altres pagines podem trobar ja més informació però de tipus secundari. Fare un petit comentari sobre un article qu es troba en portada relacionat amb la repressió de la premsa.

El Luchador [en línea].GONZALEZ RAMOS,Manuel. Por la ibertad de España. Alicante Viernes 17 de Mayo de 1935. Número 8149. [consulta: 25 enero 2013]. Biblioteca Virtual de Prensa Hispánica Disponible en: http://prensahistorica.mcu.es/

Aquest article va ser escrit per Manuel González Ramos, que era lector inseparable d’aquella premsa Republicana, en especial el periòdic “El Luchador”. En aquest article demana la llibertat de la publicació de premsa, ja que en Espanya molts governadors civils estaven perseguint a diaris pera a que forn clausurats, com per exemple El Diario de Levante. Malauradament aquesta situació finalment va arribar a Alacant, on els governadors es dedicaven més a perseguir a la premsa que anava contra els seus ideals que a governar.

 

This entry was posted in Articles Periòdics, Pàgines web, Recursos electrònics and tagged , . Bookmark the permalink.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *