Periòdic El Luchador 19 d’ Agost de 1931

El Luchador. [En línea].1913-1938. [consulta: 26 de gener de 2013] Biblioteca Virtual de Prensa Hispánica Disponible en: http://prensahistorica.mcu.es/

Molt interessant aquesta publicació del diari  “El Luchador”. Aquest dia el diari centra la major part dels seus articles a tot allò que esta relacionat amb el govern d’Espanya, on podem trobar titulars molt llamatius com poguera ser aquest, “Con la Monarquia jamas”, o aquest altre “Despues de la Sanjurjada” , tots fent referència al model de govern d’Espanya en distintes situacions. Apart d’aquestes informacions en el periòdic es troba la publicitat addicional i altres  noticies de menor rellevància. Però fare un breu comentari sobre uns dels articles que van aparèixer en aquest periòdic aquell dia:

ELLO, Luis. La forma de gobierno. El Luchador [en línea]. Viernes 19 de Agosto de 1932. Número 6670. [ consulta: 25 enero 2013] ] Biblioteca Virtual de Prensa Hispánica. Disponible en: http://www.prensahistorica.mcu.es

En aquest article Lluis Bello es planteja que hi haguera ocorregut en eixe moment amb un regim monàrquic, suposant que es dona un pronunciament semblant al que dona el general Sanjurgo. Per a Lluis el rei hi hagués donat suport a Sanjurgo, hi haguera estat contra el govern, contra les corts i contra la reforma agrària. En canvi per a Lluis un alçament sin rei queda estrangulat en el acte. Això és lo que per a Lluis que les raons de essència que funden la República es fan sota la voluntat del poble mentre que les que funden una Monarquia es fan per damunt de qualsevol constitució sota la voluntat del monarca. Per a Lluis tots aquells que critiquen la proclamació de la Segona República Espanyola acabaran comprenent que al caure la monarquia, el govern és més fort, més intel·ligent i més energètic que els governs monàrquics.

 

This entry was posted in Articles de revistes, Recursos electrònics and tagged , , . Bookmark the permalink.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *