Valoració

La realització d’aquest Blog ens a permès conèixer la gran quantitat de premsa republicana d’Alacant que hi va haver. I a més també em pogut observar com eren els periòdics d’aquella època, tant per la seua estructura, la quantitat de publicitat que llevaven, els nombrosos cridaments fets al poble i moltes més curiositats que fan ampliar el teu coneixement cultural i històric.

També ens em adonat de la persecució que fa sofrir la premsa republicana fins al punt de que els periòdics més populars d’Alacant acabarien desapareixent ( El Luchador, que desapareix l’any 1938 i el Diario de Alicante, que va desaparèixer el 1936).

La Guerra Civil Española va suposar una situació molt desfavorable per a la premsa repúblicana i més amb la victòria del bàndol feixista, ja que això va suposar la desaparició de quasi tots els periòdics republicans a escala nacional.  Quan el regim Franquista ja es trobava en els seus últims anys va moderar les persecucions a republicans permetent així que aparegueren de forma clandestina aspectes de la premsa republicana.

Per altra banda també em pogut conèixer la trajectòria política de Carlos Esplà, que finalment també per la persecució a la premsa Republicana va haver d’anar-se’n cap a l’exili.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *