10 consells per minimitzar la radiació dels telèfons mòbils

Origen: http://habitatsalut.com/es/consells

 1. Utilitza auriculars de cable: Els auriculars permeten mantenir el telèfon allunyat del cap i, per tant, l’exposició a la radiació és menor. La majoria dels mòbils es venen amb auriculars: utilitza’ls!

2.Utilitza l’altaveu: Si no disposes d’auricular de cable, utilitza l’altaveu del telèfon. També permet tenir l’aparell allunyat del cos i, per tant, minimitzar l’efecte de les radiacions.

3. Espera que responguin: No et posis l’aparell a l’orella fins que responguin. Mentre el telèfon està trucant és quan emet un senyal més potent, allunya’l del cap. Un cop establerta la comunicació, la radiació és menor.

4. No portis el mòbil a la butxaca: Quan no es fa servir el mòbil s’ha de portar allunyat del cos perquè segueix emetent senyal. Evita portar-lo prop dels genitals, ronyons, cor i, evidentment, cervell. La telefonia passiva és una altra forma constant d’irradiació.

5. No dormis amb el mòbil: Deixa el mòbil fora de l’habitació. La radiació de l’aparell buscant senyal afecta la nostra glàndula pineal, que durant la nit és l’encarregada de segregar la melatonina; això pot afectar el nostre son i, a la llarga, provocar malalties. Si el fas servir de despertador, posa’l en “mode avió” i així no buscarà senyal ni actualitzarà dades, que és el que emet les radiacions que podrien alterar el teu son. O, encara millor, compra’t un despertador de piles.

6. Envia missatges de text: Si no és imprescindible no truquis; comunica’t amb missatges de text com SMS, correus electrònics o qualsevol dels serveis de missatgeria que hi ha a través d’internet. És molt més segur, ja que no t’has d’acostar el mòbil al cap.

7. Si hi ha poca cobertura, evita trucar: Quan hi ha poca cobertura el telèfon ha d’emetre més potència de radiació per buscar senyal i és més nociu. Evita trucar en aquestes condicions.

8. Tria un model de mòbil de baixa radiació: No tots els telèfons emeten la mateixa quantitat de radiació. Comprova en aquest enllaç la llista dels Smartphones que es troben al mercat ordenats per radiacions. Si n’has de comprar un de nou, tingues en compte aquests paràmetres.

9. Al cotxe, finestreta oberta: Encara que tinguis mans lliures, no hauries de telefonar conduint si no és imprescindible. Si has de trucar intenta mantenir només converses curtes i abaixa les finestres del cotxe perquè la radiació no es quedi acumulada ja que l’espai metàl·lic tancat multiplica la radiació.

10. Utilitza el mòbil el menys possible: Si pots triar, fa servir el telèfon fix abans que el mòbil. El telèfon més segur és el de cable, de tota la vida. Els telèfons domèstics sense fils també emeten radiacions, evíta’ls igual que els mòbils. Si estàs embarassada redueix tant com puguis l’ús del telèfon mòbil, fes-lo servir només per a converses curtes i allunya’l el màxim del cos. I no permetis que els nens menors de 14 anys utilitzin el telèfon mòbil, ni tampoc un telèfon sense fil domèstic. Els nens tenen una escorça cerebral molt fina i, per tant, molt permeable a les radiacions d’altes freqüències mòbils.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *