Aqualandia

Referència:

Aqualàndia. No consta editor ni any [19/01/12]. Disponible en http://www.aqualandia.net/

Comentari:

AQUALANDIA és un dels parcs aquàtics més grans del món, i també un dels parcs més dotats d’atraccions, serveis i atenció al client.

Aqualandia és un gran entorn natural on podràs gaudir d’una gran varietat d’atraccions aquàtiques, així com dels seus diferents serveis complementaris.

La Fira de Cocentaina

Referència:

La fira de Cocentaina. No consta editor ni any [19/01/12]. Disponible en http://www.cocentaina.es/ver/8/La-Fira-de-Cocentaina.html

Comentari:

La Fira de Tots Sants de Cocentaina fou creada el 1346 per Pere III al comte de Cocentaina . És la segona fira amb més antiguitat de l’estat espanyol. Actualment se celebra durant la setmana de Tots Sants, atrau cada any a més de 650.000 visitants i amb un espai d’exposicions de 70.000 m².

Misteri d´Elx

Referència:

Misteri d´Elx. No consta editor ni any [19/01/12]. Disponible en http://www.misteridelx.com/es/

Comentari:

El Misteri d’Elx és una representació teatral que recrea la Mort, Assumpció i Coronació de la Mare de Deu que se celebra a Elx des de l’edat mitjana. És una de les poques representacions de la litúrgia que encara es fa dins d’una església, i declarat patrimoni de la humanitat des del 2001. Aquesta representació atrau a numerosos turistes cada any a la nostra província.

TURISME DE SOL I PLATJA. EL CAMPELLO.

Referència:

Lugares de interés. Ayuntamiento de el campello. No consta editor ni any [18/1/2012]. Disponible en: http://www.elcampello.es/index.php?s=deinteres

Comentari:

Com he esmentat abans, el turisme més destacat de la província d’Alacant és el de sol i platja, i a més de les platges de la ciutat d’Alacant, i Benidorm, el Campello és altre exemple, on a més de platja també se pot gaudir d’un munt d’activitats culturals i turístiques.

BENIDORM.

Referència: 

Turismo Benidorm. No consta editor ni any [18/1/2012]. Disponible en: http://www.benidorm.es/

Comentari:

Aquesta és una destacada pàgina sobre el turisme en Benidorm. Com tots sabem, aquesta és una ciutat que destaca pel seu turisme de sol i platja i és una de les ciutats més important de la província en aquest àmbit.

EL TRESOR DE VILLENA.

Referència: 

SOLER GARCÍA, José María. El tesoro de Villena: un descubrimiento de José María Soler : [MARQ, 20 diciembre 2005-19 febrero 2005]. Alicante: Fundación MARQ, 2005. 125 p. ISBN: 84-609-8556-3

Comentari:

El tresor de Villena va ser un descobriments del segle XX més importants per a la nostra província. Aquest tresor i junt al castell de la localitat, atrauen molt de turisme, sobretot gent interesada en el tema i estudiants que volen contemplar aquestes joies.

FESTES DE LA PROVÍNCIA D’ALACANT.

Referència:

Fiestas en la provincia de Alicante. No consta editor ni any [18/1/2012]. Disponible en: http://alicante.fiestas.net/

Comentari:

En aquesta web aparéixen la majoria de les festes que se celebren a la província d’Alacant, així com el dia en el que es celebren i el guió d’actes. És una excel·lent pàgina de informació sobre les nostres festes tradicionals.

MOROS I CRISTIANS D’ALCOI.

Referència:

MANSANET RIBES, Jose Luis. La fiesta de moros y cristianos de Alcoy y sus instituciones. 2ª ed. aum. Alcoy : el autor, 1981. 133 p. ISBN: 8430041605

Comentari:

Les festes de moros i cristians són altres de les festes més típiques de la província, i les més antigues són les de la ciutat d’Alcoi, en honor a Sant Jordi. En aquest llibre ens explica en que consisteixen aquestes.

CASTALLA.

Referència:

Ajuntament de Castalla. No consta editor ni any [ 18/1/2012]. Disponible en: http://www.castalla.org/

Comentari:

La següent pàgina web ens mostra tot tipus d’informació sobre Castalla, una de les localitats de la província d’Alacant, que atrau molt turisme a causa d’una exel·lent gastronomia, uns fantàstics monuments, entre ells el seu castell, i les seues festes (destaquen les de moros i cristians, les de vaca i les de la fira de San Isidre).

FOGUERES DE SANT JOAN.

Referència:

TEJEDA MARTÍN, Isabel. El arte popular en las fiestas de las “Fogueres de Sant Joan”.  Alicante: Instituto de Cultura Juan Gil – Albert (etc.), 1995. 287 p. ISBN: 8477841667

Comentari:

Altre dels motius pel qual hi ha tant turisme a la nostra província són les festes tradicionals, entre elles les Fogueres de Sant Joan en Alacant, que se celebren al mes de juny. Aquest llibre ens parla d’elles.

EL CASTELL DE CASTALLA.

Referència:

MENÉNDEZ FUEYO, José Luis. El castell de Castalla: arqueología, arquitectura e historia de una fortificación medieval de frontera. Alicante: MARQ, Museo Arqueológico Provincial de Alicante, 2010. 309 p. ISBN: 9788496979635

Comentari:

Es tracta d’un interessant llibre sobre el castell d’una de les poblacions de la província d’Alacant, Castalla. Aquest castell va ser restaurat fa uns anys i des d’aleshores ha sigut el monument més visitat d’aquesta localitat.

MARQ.

Referència:

Museo arqueológico de Alicante. No consta editor ni any [ 18/1/2012]. Disponible en: http://www.marqalicante.com/

Comentari:

Directori del museu arqueològic provincial d’Alacant MARQ, en el qual es facilita tant l’horari de visites, com els jaciments arqueològics i informació de les exposicions itinerants i permanents.

 

PARCS TEMÀTICS

Referència:

Jornada sobre parques temáticos y centros culturales de atractivo turístico. Alicante: Coepa, 1998. ISBN: no disponible.

Comentari:

Aquest llibre ens mostra els parcs temàtics més importants de la província així com els llocs culturals més destacats. Cal destacar entre els parcs temàtics més importants, el de Terra Mítica.

MARQ EN IMATGES.

Referència:

AZUAR RUIZ, Rafael, OLCINA, M., SOLER , Jorge A. MARQ en imágenes. Alicante: MARQ 2004. ISBN:84-96206-26-2.

Comentari:

Es tracta d’un catàleg on podem observar imatges de les exposicions permanents del Marq (Museu arqueològic de la ciutat d’Alacant).

CUINA I TERTÚLIA.

Referència:

Cuina i tertúlia, Alicante. No consta editor ni any [10/1/2012]. Disponible en: http://http://www.cuinaitertulia.org/

Comentari:

Pàgina web dedicada a la recerca de plats típics de la província d’Alacant, així com dels restaurants més destacats. També trobem la història de la gastronomia alacantina i tot tipus d’activitats d’aquest tipus.

 

 

GASTRONOMIA DE LA PROVÍNCIA D’ ALACANT.

Referència:

SEIJO ALONSO, Francisco G. Gastronomía de la província de Alicante. Villa, 1997. 325 p. ISBN: 8440027184.

Comentari:

Aquest llibre ens parla sobre la gastronomia més típica de la nostra província, un dels motius principal de turisme. En ell podem encontrar tot tipus de receptes i explicacions dels menjars més abundants del nostre entorn.

EL CASTELL DE SANTA BÀRBARA.

Referència:

MUNTANER, Ramon. El castillo de Santa Bárbara de Alicante. Ayuntamiento de alicante, 1968. ISBN: no disponible.

Comentari:

Com he dit abans, un dels monuments més importants d’Alacant és el castell de Santa Bàrbara, el qual podem observar a la imatge que apareix a continuació. 

HISTÒRIA DE LA CIUTAT D’ALACANT

Referència:

PASTOR DE LA ROCA, José. Historia general de la ciudad y castillo de Alicante. Librerías París – Valencia, 1993. 376 p. ISBN: 9788497615709

Comentari:

Una de les millors maneres de conèixer el turisme a la ciutat d’Alacant és saben part de la seua història, així com d’un dels monuments més emblemàtics de la ciutat, el castell. Aquest llibre relata gran part de l’esmentat.