L’Acumulació de perdigons de plom al Parc Natural del Fondó d’Elx (Alacant): distribució espacial i propostes d’actuació.

Referència
OLIVARES, C. SALES, E. BONET, A. PICÓ, M. L’Acumulació de perdigons de plom al Parc Natural del Fondó d’Elx (Alacant): distribució espacial i propostes d’actuació. Butlletí de la Institució Catalana d’Història Natural [En línia]. Barcelona: Institut d’Estudis Catalans,1996, número 63. [Consulta: 10/01/2012]. ISSN 1133-6889. Disponible en: http://www.raco.cat/index.php/ButlletiICHN/article/viewArticle/222589/0

Cometari

  A l’article es presnten els resultats de l’anàlisi de l’acumulació de perdigons de plom al Parc Natural del Fondó d’Elx (Alacant). El plom és un element poc freqüent a la natura però que es pot concentrar als aiguamolls com a conseqüència de la caça. Aquesta acumulació pot ocasionar que diferents tipus d’organismes ingereixin aquest metall, especialment l’avifauna aquàtica, produint-los una greu intoxicació. El Fondó és un sistema aquàtic regulat per l’home on s’ha practicat la caça des de fa molts anys. A l’article  es proposen diferents mesures correctores i possibles solucions específiques que puguin alleugerir el problema. Per tant, resulta força interessant per analitzar aquest aiguamoll.

El Fondó d'Elx

Posted

in

, ,

by