El paratge de El Salt: usos dels recursos hídrics.

Referència: FERRER MARSET, Pere. Molí del Salt. En: Molins i moliners: els molins hidràulics del comtat. Cocentaina: Centre d’Estudis Contestans, 2007, 469pàgs. ISBN: no consta.

Portada del llibre:

Comentari: Aquesta part del llibre ma resultat interesant de comentar al blog per què, encara que no es exactament un aiguamoll, tracta d’un paratge humit i d’embasament d’aigua de la nostra província on hi ha hagut una trajectòria i evolució pel que fa als seus usos i aprofitaments hídrics. Ens relata des de la creació del molí del Salt a aquest paratge localitzat al terme municipal de Benilloba (el Comtat), els canvis en l’aprofitament del toll del Salt per a distints usos que van des de l’oci i l’esplai, el molí i subministrament elèctric.

Fotografies, croquis i dibuixos expliquen la distribució, les característiques i el funcionament de la construcció i del paratge.

Agraïment a l’alcaldessa de Benilloba Na Mª Fernanda Sanz Biosca per la facilitació del llibre.


Posted

in

, ,

by