EL RIBERER

IMG_20140108_110750

 

Aquesta estàtua és sense dubte una de les més representatives de Benissa. Es tracta del Riberer. Representa a tots els emigrants de Benissa que dues voltes a l’any anaves a les terres baixes de la Ribera Baixa (de ahí el nom Riberer) a la recollida de l’arròs, estos jornalers es trobaven allí amb dures condicions laborals.

Tal com podem veure en la imatge esta de genolls i resant, açò és perquè aquesta pedra estava situada en el camí vell d’anada a Valencià i on estava la pedra era l’últim punt on els Benissers podien veure la seua església. Doncs paraven i resaven a la seua patrona la Puríssima Xiqueta i a Déu per a que el llarg viatge anara bé i pogueren resar sans i estalvis.

L’estàtua està situada en el Carrer de la Puríssima.


by

Comments

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *