Bèsties

Bèsties [Videograbación] : primera temporada” és el documental dirigit per Jaume Sañé.

L’objectiu de “Bèsties” és descobrir les espècies més representatives de la fauna salvatge de Catalunya. La sèrie és dirigida per Jaume Sañé, biòleg d’una amplíssima experiència com a autor de reportatges de natura, i presentada per Pol Izquierdo. La columna vertebral de la sèrie és el material enregistrat sobre tretze espècies diferents d’animals, i en cada capítol descobrim el cicle biològic, des que neix fins que es fa adult, l’espai on viu i, sobretot, la relació que té amb l’home.

A “Bèsties” es veuran escenes de vida íntima dels animals gravades amb microcàmeres instal·lades dins del niu, per exemple d’un trencalòs, per descobrir què fa la niuada; hores d’espera per filmar la difícil digestió de l’òliba. També hem tingut la sort de presenciar situacions que han tingut lloc a Catalunya per primera vegada, com l’anellatge de 400 polls de flamenc rosa al delta de l’Ebre, cosa que va obligar que tot l’equip s’omplís de fang fins els genolls.

Un dels elements més importants de la sèrie és la relació entre l’home i l’animal. En molts capítols veurem com l’home, per als animals, és vida i alhora mort. Aquest és un dels missatges que “Bèsties” vol propagar: el coneixement i el respecte del patrimoni natural del nostre país. I ho fa utilitzant un to divulgatiu, el més entenedor possible, perquè volem que “Bèsties” entusiasmi pares i fills.

Per a veure aquest documental, consulta el catàleg.

Veure un video.


Posted

in

,

by

Tags: