Ornamentació per la coronació

_MG_0199 ippy

Aquest grafit està fet amb el simple objectiu d’honorar a la patrona de la localitat de Castalla, la Mare de Déu de la Soledat, tots els carrers del municipi van ser ornamentats per rebre a la verge en la seua coronació, fet molt important per a la localitat, i per a tota la població creient en la figura de la patrona.

Castalla va vestir els carrers amb flors, pintures, pancartes, etc., per mostrar el seu afecte i la seua alegria cap a la figura de la patrona, aquesta va ser portada per tota la localitat, la gran majoria de les ornamentacions oferides van ser retirades, desfetes, etc., però s’hi conservaren algunes, un exemple és aquest grafit iconogràfic on apareix representada la Mare de Déu de la Soledat en un dels seus miracles, d’aquesta forma s’enaltia la figura de la verge a través de les seues accions. La coronació de la patrona va ser un fet que es recorda al poble, i un dels exemples és aquest grafit, a més, amb aquestes mostres, s’observa la gran devoció que la població rendix a la seua patrona.

El grafit s’encontra situat al carrer Juan XXIII, nº 48, Castalla (03420), la pintura està datada de l’any 1982, anys en el qual va ser coronada la patrona de Castalla.

Bibliografia:

Torró Corbi, M. Luisa, Crónica de Castalla. Alacant: Publicaciones de la caja de ahorros provincial,1982

Blog d’una associació religiosa de Castalla: http://campanesdecastalla.blogspot.com.es/2012/08/daddel-dia-22-al-30-dagost-te-lloc-en.html

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *