Els angels

CIMG3009

 

Aquí veiem una guarderia de Petrer anomenada “Els angels” i es situa al carrer Gabriel Miró. Hi ha un cartell gran on posa el nom de la guaderia, el telèfon i que es el que oferixen i per a què edats, a més del telèfon per a informar. No només hi ha un cartell gran, sinò que a la mateixa porta i finestra, hi ha molts dibuixos de personatges infantils, com Disney, per a donar eixa sensació d’un lloc divertit per als xiquets. Foto feta el 10/1/2014.

De festa

CIMG3008

 

Aquí tenim la porta principal d’un pub de Petrer, que es troba al carrer Plaza España. Pel que es pot veure, l’edifici està pintat dels colors representats del pub, de negre i dorat, d’ahí que es diga Carassa Gold. A més del nom en lletres dorades, hi ha dos màscares de tipus tragicomèdia que fan d’ornamentació al voltant de tot l’edifici, en sí el pub és molt vistòs. Foto feta el 10/1/2014.

Autoescola

CIMG3006

 

Aquesta foto pertany al cartell de la “Autoescuela Arenal”, està fixat a la paret d’un edifici al final d’una avinguda, per tant és molt visible. El nom està escrit sobre un fons verd, les lletres en blanc, i baix està dibuixada la bandera d’arribada a la meta en les carreres. A més posen els tres llocs on hi ha una academia d’aquesta empresa. El cartell que no l’autoescola, s’encontra al carrer Rafael Duyos. Foto feta el 10/1/2014.

Després de Nadal al gimnàs

CIMG3004

 

Açò és un cartell imprés i pegat a una bústia que anuncia el gimnàs Dojo-kan, es tracta d’una publicitat efímera. Està a la Avinguda de Elda, i el que veiem és una foto de dos persones fen un tipus d’art marcial que és el que ens oferix el gimnàs, a més ens posa un preu raonable al mes, per a què la gent després de Nadal tinga més ganes d’apuntar-se. Foto feta el 10/1/2014

Cooperativa agrícola

CIMG3000

 

Açò és el cartell de la cooperativa agrícola de Petrer, es troba a la Avinguda de Elda. Podem veure que ocupa una paret sencera, a més del nom en lletres negres, hi ha moltes fotos del camp, de les collites…per a fer publicitat i que la gent vega el que fa una cooperativa. En les nostres terres la collita és molt important, per això hi ha moltes cooperatives d’aquest tipus. Foto feta el 10/1/2014

Anglés per al futur

CIMG2999

 

Ací tenim el cartell principal de la Language School Grafton, és a dir una escola d’angles, que es troba a la Avinguda de Elda. Hi ha una paret verda i les lletres són de color blanc i marró, a més està representada cartogràficament el mapa d’Irlanda, d’on podrien ser els propietaris. És important veure que als nostres dies és molt necessari aprendre anglés per a estudiar o treballar on siga, per això aquesta classe d’escoles està en expansió. Foto feta el 10/1/2014.

No hi ha ròtuls per a tothom

CIMG2993

 

Açò és un establiment anomenat Roturama, que es troba a la Avinguda de Elda. En la mateixa porta de la tenda, està el nom roturama amb símbol en negre i taronja, i damunt està el que allí es ven, ròtuls i lluminosos. El que és prou irònic és que encara que és una tenda de ròtuls especialitzada, el seus mateixos són poc visuals i no són molt destacats per a què el públic es fixe. Foto feta el 10/1/2014.

Teixits, SL

CIMG2991

 

Ací tenim un edifici destinat a ser una fàbrica, propietat de l’empres Juan Poveda, SL tejidos al carrer Cervantes, és tracta d’una empresa de fa prous anys, ja que el lletrer i l’edifici en sí mateix tenen una imatge de vell i desgastat. Aquest lletrer representa una empresa espanyola de teixits, el que és un poc difícil d’encontrar en aquest dies on tot està tancant.  Foto feta el 10/1/2014.

Dentista mecànic.

CIMG2989

 

CIMG2990

 

Primerament tenim un nom d’una clínica dental, al carrer Menendez Pelayo, acompanyada d’un dibuix d’una calavera humana , on mostren les dents i la mandíbula, que són les parts que tracten els dentistes i el nom Dental form. La segona imatge és el cartell del nom de la clínica, qui és el metge titular, el nombre de colegiat i que és el que es fa en eixa clínica especialment. Açò demostra un grau de serietat i prestigi per posar el nombre de colegiat, abans d’entrar per a què la gent puga investigar abans d’anar. Fotos fetes el 10/1/2014.

Mobles de decoració

CIMG2988

 

Podem veure una paret al costar d’una casa, en un cantó, al carrer Virrei Poveda, que té una inscripció molt gran, ocupa tota la paret, sobre l’empresa “Muebles Bernabé”, que ven mobles per a decoració. La paret està pintada de color blanc i les lletres són de color roig, blau i negre, hi ha unes fletxes que assenyalen que la tenda està al girar. Han utilitzat una forma d’anunciació molt vistosa. Foto feta el 10/1/2014.

Fotomató

CIMG2987

 

Açò és la porta d’un fotomató, on veiem que hi ha moltíssima publicitat, de diversos colors per a cridar l’atenció des de llarg. Ens oferixen fotos per a tot tipus de documents i a diversos preus, segons el nombre de fotos. Aquest tipus de màquina era molt sovint als 80-90, però als nostres dies on tot el món té càmera, és prou estrany veure una al carrer. Foto feta el 10/1/2014.

La pissarra del menú

CIMG2983

 

Aquí veiem una pissarra a la porta de fora d’un restaurant anomenat Yanú, que està al carrer Brigadier Algarra. Podem veure que han fet menús a bons preus perquè ara la gent li costa molt eixir a menjar fora, per tant intenten fer un menú apropiat. A més tenen un especial per a Nadal i Any nou, on la gent sol eixir més. Foto feta el 10/1/2014.

Xurros amb xocolate

CIMG2981

 

Ací tenim el cartell anunciador de d’una xurreria-bar, anomenada Mónaco, les lletres són de colors obscurs sobre un fons blanc per a què siga molt vistòs. Aquesta xurreria porta molt temps oberta i és un lloc molt concorregut, sobretot a l’hivern, que és tradició els xurros amb xocolate per a desdejunar. Es troba al carrer Brigadier Algarra. Foto feta el 10/1/2014.

Torneu de videojocs

CIMG2979

 

Açò és un full imprés pegat en una columna de l’edifici de correus, que ens anuncia la primera jornada de torneus de videojocs en Elda, però que també fan publicitat a Petrer per ser dos pobles veïns i així tenen la possibilitat de que vaja més gent. En el cartell està la foto d’un videojoc molt conegut, ens posa qui l’organitza, amb qui colabora i en que pàgines es pot encontrar informació. En aquests temps la tecnologia tant desenvolupada, la gent cada vegada més està aficionant-se a aquest tipus de jornades. S’encontra al carrer Virrei Poveda. Foto feta el 10/1/2014.

Bojos pels pardals

CIMG2976

 

Ací tenim el cartell de la associació ornitològica silvestrista de Petrer, és un cartell simple i amb l’escut de la associació que per supost porta un pardal. En aquesta zona sempre hi ha hagut una afició petita però constant per les aus. Aquesta es troba al carrer Pintor Vicente Poveda. Foto feta el 10/1/2014.

Gossos perduts

CIMG2974

 

Açò és un cartell pegat a la porta d’una asseguradora del carrer Cervantes, i preten buscar uns gossos desapareguts què necessiten medicació, hi ha dos números de telèfon per a cridar als propietaris. És tracta d’un paper imprés que suposadament hauran repartit per tota la ciutat, i per això hi aparèix una foto amb els gossos perduts. Foto feta el 10/1/2014.

Sempre hi ha hora per als segurs.

CIMG2973

 

Aquesta placa s’encontra al Carrer Cervantes de Petrer. És una placa xicoteta de color blau i blanc, que està colocada en la oficina de segurs “Unión alcoyana” i on posa l’horari d’oficina, per a què la gent puga estar al corrent de quan poden anar, te l’objectiu de donar una informació important sobre l’establiment.  Foto feta el 10/1/2014.