Categories
Activitat física i noves tecnologies General Investigació

La relació entre imatge i salut.

En els últims temps han aparegut una sèrie de malalties anomenades desordres alimentaris. Entre elles s’inclou l’anorèxia nerviosa, la bulímia i d’altres. Pense que l’aparició d’aquestes enfermetats, que jo anomenaria socials, són  principalment degudes a la importància que li dóna la societat a la imatge i a la mala elecció a l’hora de triar eixa imatge ideal. Eixe fet social ha proporcionat una situació en què no importa com, però s’ha d’aconseguir eixa imatge.

antropo1.jpg

Per altra banda,  els fabricants de roba no tenien unificades les talles, produint confusió en les persones obsesionades per aconseguir una imatge quantificada per les talles emprades. Esta situció ha arribat a un punt on s’ha demanat a l’Institut de Biomecànica  de València, que realitze un estudi antropomètric de les dones, amb la finalitat de unificar eixes talles.

Aquest estudi, que es realitzarà a nivell de la Comunitat Valenciana, es un projecte pilot, per a poder realitzar-se a tota Espanya. L’estudi m’ha semblat interessant, ja que empra tecnologia que ens pot ser útil a nosaltres mateixos per conéixer més els nostres esportistes.

L’article el podeu llegir en la següent adreça:

http://www.ibv.org/System/Intercambio/Shop/docs/d1667YN.pdf