Categories
General

Campus de ciclisme a Teulada

Demà es posa en marxa un campus de ciclisme a Teulada baix la direcció d’Eduardo Chozas. Em sembla una idea fantàstica. Tot aquest tipus d’iniciatives de promoció esportiva solen tindre molt bona acollida i gran resultat. Les nostres carreteres sempre estan plenes de ciclistes, ja què són òptimes per a l’entrenament d’aquest esport. I donat que estem al lloc idoni, tenim el clima idoni i reunim totes les condicions necessaries, ja era hora que es realitzaren activitats de promoció. Espere que siga un èxit i que seguisca realitzant-se els propers anys.

Categories
General

Activitat física i salut

La universitat Catòlica de València realitza el “III Simposi de Ciències de l’Activitat Física i l’esport”. Es realitzarà en abril i aquest any tracta de la importància dels professors d’Educació Física en el tractament de la relació entre activitat física i salut. La pàgina en què podeu trobar més informació i fer la inscripció és la següent: https://www.ucv.es/

Categories
General

NOVETATS

Trastejant per la xarxa he descobert que hi ha una assocoació de profesorat d’educació física anomenada ADAL, no he tingut molt de temps de veure tota la pàgina però si vos puc dir  que oferten molts cursos a distància que poden resultar interessants. També hi han presencials, peró crec que la majoría es realitzen prop de Madrid. Bé ací va la direcció:  http://www.apefadal.es/

Categories
General

Salut i esport 2

[kml_flashembed movie="http://es.youtube.com/v/yRCOuqumVRY" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Esta part segueix tractant la relació entre l'esport i la salut, explicant la importància de l'aparell repiratori.

També realitza un repàs de les funcions de l'esport, destacant la funció social i compensadora, com a instrument per afavorir el desenvolupamenet harmònic de la personalitat.

Categories
General

Esport i salut

El següent vídeo és molt interessant, tot i que no està en el nostre idioma, perque ens ensenya una forma diferent de mostrar els continguts teòrics de l’àrea d’educació física.

Pel que fa al contingut del vídeo, aquest tracta de la relació entre activitat física i salut, destacant la importància de tenir hàbits de vida saludables, tenint cura amb l’alimentació i rebutjant la ingesta de drogues. Aquest document consta de dues parts. L’altra part apareixerà en la següent entrada.

[kml_flashembed movie="http://es.youtube.com/v/YFbjdFsXc1w" width="425" height="350" wmode="transparent" /] 

Categories
General

V Cursa Popular a Teulada

[kml_flashembed movie="http://es.youtube.com/v/dqnPjHho1YY" width="425" height="350" wmode="transparent" /] 

En el següent vídeo ens mostren un resum d’aquesta cursa, que ja começa a ser tradicional i que cada vegada té més popularitat.

Categories
Educació física General

L’ambient d’aprenentatge en educació física

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/Aba7hkqKNuM" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

En este vídeo es desenvolupa una unitat didàctica d'escalada, que és una forma segura d'iniciar l'alumnat en aquesta activitat. Aquesta unitat, encara que preparada per al primer cicle de l'E.S.O., pot ser adaptada a primària, sobre tot per al tercer cicle.

Categories
Activitat física i noves tecnologies General Investigació

La relació entre imatge i salut.

En els últims temps han aparegut una sèrie de malalties anomenades desordres alimentaris. Entre elles s’inclou l’anorèxia nerviosa, la bulímia i d’altres. Pense que l’aparició d’aquestes enfermetats, que jo anomenaria socials, són  principalment degudes a la importància que li dóna la societat a la imatge i a la mala elecció a l’hora de triar eixa imatge ideal. Eixe fet social ha proporcionat una situació en què no importa com, però s’ha d’aconseguir eixa imatge.

antropo1.jpg

Per altra banda,  els fabricants de roba no tenien unificades les talles, produint confusió en les persones obsesionades per aconseguir una imatge quantificada per les talles emprades. Esta situció ha arribat a un punt on s’ha demanat a l’Institut de Biomecànica  de València, que realitze un estudi antropomètric de les dones, amb la finalitat de unificar eixes talles.

Aquest estudi, que es realitzarà a nivell de la Comunitat Valenciana, es un projecte pilot, per a poder realitzar-se a tota Espanya. L’estudi m’ha semblat interessant, ja que empra tecnologia que ens pot ser útil a nosaltres mateixos per conéixer més els nostres esportistes.

L’article el podeu llegir en la següent adreça:

http://www.ibv.org/System/Intercambio/Shop/docs/d1667YN.pdf

Categories
Educació física General Investigació

La importància de la comunicació.

En qualsevol àmbit, la forma de presentar allò que volem dir, el missatge,  condicionarà de forma directament proporcional el grau de comprensió i atenció de les persones que  el reben.

L’article titulat “EL PAPEL EDUCATIVO Y LA RESPONSABILIDAD DE LOS ENTRENADORES DEPORTIVOS. UNA INVESTIGACIÓN SOBRE LAS INSTRUCCIONES A ESCOLARES EN FÚTBOL DE COMPETICIÓN”, encara que tracta el tema de la transmissió d’informació en unes situcions determinades, les conclusions a les quals arriba eixa investigació ens fan reflexionar sobre si realitzem de forma adequada eixa part fonamental de la nostra tasca diària.

Eixa investigació portada a terme en 2004 es pot consultar en la següent adreça:

http://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=1066541

Categories
Investigació

Investigació i esport a Espanya

La investigació al voltant de l’activitat física i l’esport és una acivitat relativament recent al nostre país.  M.A. Delgado i J. Medina fan una revisió de les investigacions en esta matèria realitzades a partir de 1981. Pareix ser que després de la repressió dictatorial este tipus d’investigació va anar tenint cada vegada més importància en el nostre país.

Ens sembla un article molt interessant per tenir una visió global de l’evolució de la investigació en educació física i esport.

                                                          

 

http://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=2278179