Per tots és sabuda la relació que hi ha entre la nutrició i la salut. Si en algun entorn es torna fonamental adoptar uns hàbits d’alimentació correctes és en l’àmbit esportiu, ja que afecta al rendiment esportiu, a l’hora que pot ser responsable directe o afavorir l’aparició de lessions de tipus muscular, fonamentalment.
En els últims anys, en els quals el Sevilla F.C. ha aconseguit diversos títols i ha mostrat un estat de forma òptim durant llargs periodes de temps, el secret d’aquest èxit s’ha atribuït, en gran part, al programa de nutrició que porten a terme, coordinat per el Dr. Juan Ribas.
L’article titulat “POSIBLES VÍNCULOS ENTRE LA NUTRICIÓN Y EL SOBREENTRENAMENTO” realitza un apropament més científic a eixe pensament popular de què l’alimentació i la salut estan relacionades. Este article, d’Asker Jeukendrup, tracta com factors condicionants del sobreentrenament el control del glucogen muscular, els aminoàcids de cadena ramificada i la glutamina. En esta adreça podreu trobar l’article:
http://www.sobreentrenamiento.com/PubliCE/Articulo.asp?ida=820&tp=s