Categories
Alimentació

Nutrició i esport

Per tots és sabuda la relació que hi ha entre la nutrició i la salut. Si en algun entorn es torna fonamental  adoptar uns hàbits d’alimentació correctes és en l’àmbit esportiu, ja que afecta al rendiment esportiu, a l’hora que pot ser responsable directe o afavorir l’aparició de lessions de tipus muscular, fonamentalment.

En els últims anys, en els quals el Sevilla F.C. ha aconseguit diversos títols i ha mostrat un estat de forma òptim durant llargs periodes de temps, el secret d’aquest èxit s’ha atribuït, en gran part, al programa de nutrició que porten a terme, coordinat per el Dr. Juan Ribas.

L’article titulat “POSIBLES VÍNCULOS ENTRE LA NUTRICIÓN Y EL SOBREENTRENAMENTO” realitza un apropament més científic a eixe pensament popular de què l’alimentació i la salut estan relacionades. Este article, d’Asker Jeukendrup,  tracta com factors condicionants del sobreentrenament el control del glucogen muscular, els aminoàcids de cadena ramificada i la glutamina. En esta adreça podreu trobar l’article:

 Asker Jeukendrup.

http://www.sobreentrenamiento.com/PubliCE/Articulo.asp?ida=820&tp=s

2 replies on “Nutrició i esport”

M’ha paregut molt interessant este article perquè aborda un tema a què li donem molt poca importància i sobre la importància del qual m’he anat adonant. Som el que mengem, també en el rendiment físic. No pareix gens fàcil vigilar l’equilibri a què apunteu en el vostre article, sobretot en esta època en què ens veiem arrossegats a una vida ràpida, menjant malament i en quantitats (per damunt o per davall) fora de lloc.

Les persones més longeves pareixen tindre en comú hàbits d’alimentació saludable i potser -açò se m’ocorre ara- una activitat física que en cada moment s’ha adequat al moment que vivien.

No voldria acabar sense felicitar als impulsors d’aquest blog pel servici que des del rigor fan a la salut col·lectiva.

Comments are closed.