Categories
Alimentació Educació física General

Espanya, país sedentari

[kml_flashembed movie="http://es.youtube.com/v/1LOZ_Alh2JE" width="425" height="350" wmode="transparent" /] 

Segons un estudi recentment publicat i elaborat per la FCAFD de la Universitat Politècnica de Madrid, Espanya és el tercer país de la Unió Europea amb major índex de sobrepés i obesitat en xiquets i adolescents. La vicedegana de qualitat i assumptes internacionals d’aquesta facultat, la Dra. González Gross, assenyala que la disminució en els nivells d’activitat física realitzada és un dels motius principals que expliquen esta realitat.

Amb ànim de corregir esta tendència, des d’aquesta facultat es publica l’informe Avena, que proposa una sèrie de conductes per frenar este augment de l’obesitat infantil, entre les que podem trobar l’increment de les hores dedicades a l’educació física escolar i a l’esport extraescolar i una revisió del concepte pedagògic d’activitat física. L’informe complet el podeu llegir al següent enllaç:

 http://www.estudioavena.com/downloads/Publicaciones/Gonzalez_2003NutrHosp.pdf

One reply on “Espanya, país sedentari”

El progrés ens ha portat un estil de vida sedentari, on el temps lliure ja no utilitza el carrer com medi per a gaudir-lo, sino que les noves tecnologies ens permeten jugar a casa. Ja no es juga al carrer. Córrer, botar, jugar amb la pilota, de vegades es limita a accions realitzades a l’escola. L’aspecte relacional del joc està perdent-se, i el nivell d’activitat física i calories cremades ha baixat molt a l’infància.
Pense que pot ser positiu realitzar més hores d’activitat física organitzada a la setmana, però el jugar per jugar, el córrer per córrer no es pot substituir. Pense que seria més efectiu possibilitar situacions on els xiquets pogueren jugar de forma lliure.

Comments are closed.