“Company de l’alma”

IMAG0142

Graffiti iconogràfic realitzat a les portes del pavelló esportiu de la universitat Miguel Hernández d’Elx. Com el nom de la universitat indica, al graffiti està representada uns dels rostres poètics més representatius de la cultura alacantina i fins i tot espanyola, es tracta de Miguel Hernández poeta i dramaturg d’especial rellevància en la literatura espanyola del segle XX, va nàixer a un poble al costat d’Elx a Orihuela el 30 d’octubre del 1910 i va morir a Alacant el 28 de març del 1942. Va tindre una gran repercussió a la Guerra Civil espanyola, en la qual es va aliar amb el bàndol republicà, cosa que posteriorment li va comportar a la carcel, on va morir.

A la imatge es veu el seu rostre en blanc i en negre sobre un fons colorit amb dibuixos abstractes el que va que Miguel Hernández destaquen sobre la paret. Dalt del mural es troben les inicials de la universitat en la que està representada aquesta obra, ja citada anteriorment. Per últim a la part inferior del mural es troba escrita una frase “Compañero del alma” utilitzada per ell en algunes de les seues elegies.

És una fotografia feta el 10 de gener del 2014, al pavelló esportiu de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, al barri d’Altabix, 03202.

Elx amb l’esport

IMAG01431

En aquesta ocasió tenim un enorme mural fet a les portes de un establiment municipal, concretament amb el pavelló esportiu de la universitat d’Elx Miguel Hernández. Aquest graffiti iconogràfic mostra els elements més significatius de la ciutat d’Elx, com és el cas de la Dama situada a la part inferior del mural, en canvi també podem trobar una de les construccions més famoses d’aquesta ciutat com és el cas de la basílica de Santa Maria representada a la part superior del graffiti. Degut a que es un pavelló esportiu hi ha dibuixat un baló de Basket ja que en aquest edifici es disputen partits dedicats a aquest deport, a banda de fer entrenaments amb l’equip i de practicar-se altres deports. També hi ha dibuixat una mena de “piscina” feta amb colors blaus a la part de dalt mentre que pareix que hi ha unes gotetes que cauen poc a poc fins a arribar a una palmera, arbre característic d’Elx.

És una fotografia feta el 10 de gener del 2014, al pavelló esportiu de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, al barri d’Altabix, 03202.

Benvinguda !

benvinguda 450

Cartell situat a l’interior de l’església de la Immaculada Concepció de Torrellano on apareix representada la troballa de la verge per Cantó d’una infantil i divertida. El cartell és el dibuix guanyador del VI Certament de Cartell Infantil, realitzat per Maria Dolores Martín Legido, alumna de tercer de primària del col·legi Santa maria-Jesuitinas.

Com ja s’ha dit abans el dibuix representa la troballa o vinguda de la verge, que segons conta la llegenda sobre el 1370, un guardacostes, Francesc Cantó, va trobar a la platja del Tamarit una barca que portava inscrit, “Sóc per a Elx“, i dins d’aquesta es trobava la imatge de la verge i unes fulles amb el text i la música per a l’escenificació de “l’Ascensió de Maria”. Cantó va córrer a contar-ho a tots per a que l’ajudaren a portar-la al poble, però quan arribaren veïns d’Alacant i Oriola volien emportar-se-la, així que per a solucionar el problema pujaren la imatge a un carro tirat per bous amb els ulls tapats, situat en un encreuament de camins, per a que els bous triaren cap on anar, i allí aniria la verge. Els bous anaren en direcció a Elx, on entronitzaren la verge a l’ermita de Sant Sebastian. Cada any a Elx es representa la troballa de la verge per Cantó, qui va pregonant el seu descobriment per la ciutat.

Aquestes fotos es van fer el 9 de desembre de 2013 a l’interior de la parròquia de Torrellano, a la plaça de la “Santíssima Trinitat”, 003320, Torrellano – Elx, Alacant.

Font: Origen. Legendario: venida de la virgen. Lafesta.es. [en línia]. [consulta: dia 12 de gener de 2014]. Diponible en: http://www.lafesta.com/origesp.htm

Servici a domicili

domicili 450

A aquest cartell podem veure el retor de l’església de Sant Vicent Ferrer a Altabix s’ofereix a portar la comunió a la casa d’aquelles persones majors o que es troben malaltes i no puguen anar a missa i rebre allí la comunió.

Al cartell també ens faciliten el telèfon de la parròquia per a que aquells que desitgen fer ús d’aquest servici el puguen demanar posant-se en contacte amb la casa parroquial.

Aquesta fotografia fou realitzada al carrer Antonio Mora Fernández, 03202, Altabix, Elx, Alacant, a l’interior de l’església de “Sant Vicent Ferrer” el dia 6 de desembre de 2013.

Taizé

taizé 450

A aquest cartell situat a l’església de Sant Vicent Ferrer podem vore com s’anuncien tots els diumenges que es faran oracions a l’estil Taizé, unes oracions que es fan amb cants i música, i moments de silenci. Al cartell podem veure el símbol de la “Comunitat Taizé”, la creu situada al costat de la frase “Orando a través de la música y el silencio”.

L’estil Taizé prové de la “Comunitat Taizé”, una comunitat monàstica cristiana ecumènica, és a dir, que busca la unió de totes les vessants cristianes, fundada en 1940 pel teòleg suís Roger Schutz conegut com “Germà Roger”, en la localitat de Taizé, França, que continua sent la seua seu. A finals d’any solen acudir gran quantitat de joves a resar a l’estil taizé, un estil basats en els cànticts.

Aquesta fotografia fou realitzada al carrer Antonio Mora Fernández, 03202, Altabix, Elx, Alacant, a l’interior de l’església de “Sant Vicent Ferrer” el dia 6 de desembre de 2013.

Font: “La comunidad de Taizé”. Taizé. [en línia]. [consulta: dia 12 de gener de 2014]. Disponible en: http://www.taize.fr/es_rubrique370.html

“Buff, està ple de gent, tornem-hi després!”

450pollastres

 

Aquest conegut establiment de venda de pollastres “a l’ast” i menjars preparats, va tenir la genial idea de decorar les seues portes metàl·liques amb un graffiti. L’enginy dels graffiters va ser millor encara al tractar de representar el comerç obert, amb gent entrant a per menjars i mirant el menú del dia mentre decideixen què emportar-se a casa. Un simpàtic pollastre rosat està convidant-nos a entrar a la porta, encara que, malauradament, l’establiment es trobe tancat i hagem de tornar després.

 

Fotografia presa al carrer de l’Àngel, al nombre 3, a Elx, 03203.

El cicle de la vida

450carn450carni

 

Aquesta carnisseria va tractar d’apropar-se cap una imatge més “natural” dels seus productes carnis, i per assolir tal reputació va optar per demanar a uns artistes urbans que decoraren la porta metàl·lica del seu establiment amb tota una “granja” en dues dimensions. El graffiti presenta tal tècnica, dimensions i estil que és innegable que està fet per mans professionals. Així a aquesta granja dibuixada podem veure com corretegen tranquil·lament una vaca, un conill, un gall i un porquet, que es troben a un idíl·lic paratge rural.

D’aquesta manera, es tracta de transmetre una imatge més artesana dels productes que allí ens venen, ja que com sabem, moltes vegades l’avançament de les tècniques de criança, engrossiment i  matança dels animals de granja ha provocat la desconfiança dels compradors  que cada vegada reclamen processos més sans i ecològics.

 

 

Fotografia presa al carrer José María Castaño Martínez, a Elx, 03202.

Una tentadora actividad

basílica30

Este cartel está colocado en uno de los murales de la Basílica de Santa María. Se trata de un cartel de color negro, a la izquierda contiene letras con colores claros y a la derecha una imagen en la que aparece la Virgen con el niño.

Es un cartel para el Adviento, la época anterior a la Navidad en el calendario litúrgico. Anuncian un retiro espiritual para catequistas y animadores de la fe, los cuales no se resistirán a acudir a esa divertida actividad. Los retiros espirituales suelen realizarse en lugares aislados durante varios días, para relajarse y meditar, acercándose más a la fe cristiana.

En el medio han puesto un texto con la finalidad de atraer a personas al retiro:

Se ha manifestado la bondad de Dios y su amor al hombre

Abajo del todo informan del lugar, el día y la hora del evento.

Esta foto fue realizada el 10 de Diciembre del 2013, en la Basílica de Santa María en el centro de Elche, Alicante.

CNT

IMAG0093

A la persiana següent es tracta d’un graffiti iconogràgfic de la icona de la CNT, un gat fet amb els colors representatius d’aquest sindicat, el negre i el roig, en aquest local es reuneixen les persones partidàries de la CNT ( Confederació Nacional del Treball ) per a fer debats, reunions, etc, es a dir, es tracta de la seu de la CNT a Elx. La CNT és la unió confederal de sindicats autònoms de ideologia anarcosindicalista d’Espanya, independents de les directives polítiques, en el que qui decideix son treballadors afiliats.

La CNT té un paper molt representatiu a les nombroses vagues que es fan els últims anys en contra de les retallades en educació, sanitat, i també del govern espanyol.

És una fotografia presa al barri del Raval, al carrer Sant Roc, numero 7, 03203, el dia 28 de novembre del 2013.

Els xiquets han de anar vestits

IMAG0089

A la imatge es pot observar un petit cartell situat fora de la parròquia de Sant Agatángelo, en el qual es demana una sèrie de donatius, que en aquest cas es tracta de roba, però exactament roba per a nens petits que no superen els quatre anys.  La roba que siga donada es donarà a xiquets de famílies que hui en dia no tenen diners per a comprar-li roba als seus fills o probablement a xiquets que es troben en orfenats i no tenen cap familiar.

A cap persona li costa donar la roba que als seus fills se li ha quedat petita i ja no la van a tornar a utilitzar. Abans de tirar roba que es troba nova, doneu-la.

És una fotografia presa al barri del Sector V, al carrer Capità Antonio Mena, 03204, el dia 3 de gener del 2014.