Sant Vicent Ferrer

santvicentferrer

Cartell situat a l’exterior de l’entrada de l’església d’Altabix amb grans lletres gravades en el granit, on apareix el nom de l’església “Parroquia San Vicente Ferrer”.

L’església déu el seu nom al sant Vicent Ferrer (s. XIV- XV), patró principal de la Comunitat Valenciana, conegut popularment amb el nom de “Sant Vicent el del ditet”, degut a que segons les llegendes populars, va realitzar diversos milacres alçant el seu dit índex, per això se’l sol representar amb aquest dit alçat, també se’l sol representar amb ales, ja que està considerat com “l’àngel de l’Apocalipsis”, degut al fet de que anuncià diverses vegades  l’arribada de la fi del món.

El seu projecte de vida consistí en salvar al món del pecat, de l’error i del desastre final. I també s’ha de dir que la seua figura té una gran importància ja que va contribuir en la resolució del Cisma d’Occident i en el Compromís de Casp, on es decidí la nova monarquia de la Corona d’Aragó.

Fonts: San Vicente Ferrer: Vida y leyenda de un predicador/ Joan Francesc Mira. Lecturalia. [en línia]. [consulta: 27 de desembre de 2013]. Disponible en: http://www.lecturalia.com/libro/39750/san-vicente-ferrer-vida-y-leyenda-de-un-predicador

Vicente Ferrer (santo). Wikipedia. [en línia]. Última actualització: 25 de novembre de 2013, a les 07:48. [consulta: 27 de desembre de 2013]. Disponible en: http://es.wikipedia.org/wiki/Vicente_Ferrer_(santo)

Aquesta foto va ser realitzada el 6 de desembre de 2013, al carrer Antonio Mora Fernández, 03202, Altabix, Elx, Alacant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *