¿Què és l’Estatut d’Autonomia? Introducció

Estatuto de Autonomía. Wikipedia (en línia). Data edició de la pàgina: 20/12/2012 a les 8:25 (consulta: 20/12/2012 a les 10:20) Disponible en: http://es.wikipedia.org/wiki/Estatuto_de_Autonom%C3%ADa

Un Estatut d’Autonomia és un decret de la Llei Orgànica, en el qual figuren una sèrie de lleis i trets que configuren l’autonomia d’una Comunitat Autònoma (o una ciutat autònoma) a l’Estat Espanyol. L’Estatut és reconegut per la Constitució Espanyola de 1978, la darrera en vigor, en l’article 147. Entre altres coses incloses en un estatut, està el nom de la comunitat o ciutat en qüestió, el territori que ocupa, les institucions que la componen, quines competències li corresponen, així com les llengües oficials que hi es parlen.

Per a la seua aprovació, cal una majoria absoluta al congrés, o fins i tot ha de ser aprovat per referèndum pels habitants de dita comunitat.

Una vegada aprovats, es preveuen les seues actualitzacions i modificacions. Aquest procés és més senzill per a les comunitats anomenades no-històriques, però per a les comunitats “històriques” els tràmits són més complexos i lents, per això, aquestes comunitats pateixen poques adaptacions, mentre que les no-històriques ho fan més a sovint.


Posted

in

by

Comments

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *