Reforma a l’any 2006 de l’Estatut

Nuevo Estatuto de Autonomia de la Comunidad Valenciana. Youtube (en línia). Data edició de la pàgina:11/03/2008 (consulta:3/1/2013 a les 12:10) Disponible a: http://www.youtube.com/watch?v=7Lyciu5AMEk

Visualitzar vídeo promocional de la reforma

Com la majoria dels Estatuts d’Autonomia del país, l’Estatut de la Comunitat Valenciana ha tingut diverses reformes per poder actualitzar-se a temps més actuals, i corregir algunes qüestions en alguns dels articles.

Primer parlarem del vídeo. En ell es fa palès en donar una imatge renovada, de modernitat, d’inversió i desenvolupament de la Comunitat Valenciana. Es fa una promoció a la política de grans esdeveniments, com és la Fórmula 1 o l’America’s Cup, que tindrien lloc en la ciutat de València. Aquest és un tema molt polèmic, ja que si amb la crisi, l’economia de la comunitat s’ha vist greument afectada, s’ha donat més importància a aquest tipus d’esdeveniments, que requereixen una inversió grandíssima, i en el cas de la Fórmula 1, és un gasto encara més elevat, pel costós manteniment i el preu del muntatge. El que deia és que s’ha donat molta importància a aquestos casos, i s’ha descuidat altres aspectes vitals per a la població valenciana, com és la sanitat o l’educació.

En el vídeo també es fa referència a la inversió en energies renovables, com és l’energia eòlica. Bé, aquesta qüestió també ha sigut molt polèmica, per les queixes d’alguns grups ecologistes que s’oposaven a la instal·lació de molins, que podien afectar al paisatge i a les aus en èpoques de migració.

És important la qüestió de que el vídeo promocional ha estat publicat en les dos llengües oficials de la Comunitat Valenciana.

Es fa referència a les noves tecnologies, i es presenta la nostra comunitat com una capdavantera en aquest camp, ja siga en sanitat, educació, però la realitat de hui dia no ens diu el mateix, amb la crisi i les retallades.

Per últim comentar que la reforma de l’Estatut de 2006, en la qual s’inclou una disposició adicional que vincula les inversions en els Pressupostos Generals de l’Estat al pes de la població valenciana, va ser aprovada sense un referèndum, per l’anomenada “via ràpida”, fet que també va ser motiu de polèmiques i protestes.


Posted

in

by

Comments

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *