Què és el Síndic de Greuges?

Referència web: Què es el Síndic de Greuges? El Síndic [www.elsindic.com] [Consulta: 03/01/2013, 13:37] Disponible en http://www.elsindic.com/va/que-es-el-sindic-de-greuges.html 

La informació sobre el Síndic de Greuges l’he extret de la pròpia pàgina web del Síndic, on apareix de manera senzilla i detallada. La pàgina es troba dividida en diversos apartats on s’expliquen les funcions  i la actualitatdel Síndic, les persones que el composen, les seues activitats, a més d’una publicació anual on es fa un resum de les principals queixes rebudes i els acords i aparicions en premsa del Síndic.

La nostra Comunitat consta d’una sèrie de institucions d’autogovern que apareixen a l’Article 20 de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana. Aquestes institucions (Com son les Corts Valencianes, el Consell, el President…) conformen la Generalitat, i una d’aquestes institucions es el Síndic de Greuges, la figura que adopta el defensor del poble a la nostra terra. Com apareix escrit a l’enllaç, la seua funció es defendre els drets i les llibertats dels valencians que apareixen tant a la Constitució com a L’Estatut. La seua elecció es fa cada quatre anys, i cal al menys que dos terços del Ple de les Corts Valenciana el trien. La persona que actualment es El Síndic a la nostra comunitat es José Cholbí Diego.

Imatge de José Cholbí Diego: Autor desconegut. Any 2009. Disponible en: http://www.elsindic.com/galerias/000128/G_P1010468.JPG


Posted

in

by

Comments

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *