Els Furs de València.

Furs de València. Viquipèdia. Data i hora d’edició de la pàgina 24/11/2012 07:57. [Consulta: 24/01/2013] Disponible a: http://ca.wikipedia.org/wiki/Furs_de_Val%C3%A8ncia

Els Furs de València van ser l’única llei d’autogovern prèvia a l’actual Estatut d’Autonomia a la nostra Comunitat. Van ser instaurats a l’any 1261 de la mà de Jaume I, i van estar vigents fins a l’any 1707 quan les tropes de Felip V van derrotar a les de l’arxiduc Carles d’Àustria en la Batalla d’Almansa en el context de la Guerra de Successió. Açò va suposar la ocupació del Regne de València per part de Castella, i la derogació dels Furs Valencians mitjançant els Decrets de Nova Planta.


Posted

in

by

Comments

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *