Referència a les persones depenents i necessitades

Les Corts Valencianes. Articles XIII-XVII. En: Estatuto de Autonomia de la Comunidad Valenciana. 1ª Edició, València: Les Corts, 2006, 82 pp.

ISBN: 84-89684-21-9

En aquest seguit d’articles, es fa referència a les persones que pateixen alguna discapacitat, dependència, o necessitat, totes regulades per la Llei. En aquestos articles, basantse en la Carta dels Drets Socials, la Generalitat es compromet a facilitar ajudes i prestacions públiques per a la integració en la vida social, laboral, política, i per a la total autonomia de les persones discapacitades i depenents. Per exemple, s’ha de garantir l’accés i adequar les instalacions, edificis i serveis públics a les necessitats d’aquestes. També les famílies que tinguen al seu càrrec persones depenents, tindran el dret de rebre ajudes de la generalitat, i s’hauran de respectar els llenguatges per a sords i cecs.

Tot seguit es fa al·lusió a persones necessitades, per exemple, degut a catàstrofes naturals i sobrevingudes. També garantitza el dret a la solidaritat i a ajudes de la Generalitat a persones en situació de pobresa. Es defensa el dret a una vivenda digna de tots els ciutadans, donant preferència a joves, depenents, persones maltractades, etc.

Per últim, es fa referència a la necessitat de l’abastiment d’aigua suficient i de qualitat, així com el dret de gaudir d’un medi ambient saludable.

Hui dia hi ha molta polèmica degut a la supressió d’ajudes a depenents i necessitats, que viola molts drets recollits en la Carta dels Drets Socials.


Posted

in

,

by

Comments

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *