Títol I. La Comunitat Valenciana

Normes bàsiques de la Generalitat. Diari Oficial de la Comunitat Valenciana [http://www.docv.gva.es] Data i hora d’edició: 25/01/2013 17:51. [Data i hora de consulta 25/01/2013 18:06] Disponible a: http://www.docv.gva.es/index.php?id=26&L=1&sig=0108/1982&url_lista=%26CHK_TEXTO_LIBRE%3D1

%26tipo_search%3Dlegislacion%26num_tipo%3D6%26TD%3DLey%2520Org%25E1nica

Al Títol I de l’Estatut de la Comunitat Valenciana trobem les característiques que defineixen al poble valencià. S’explica quin és el territori de la Comunitat Valenciana; es parla de la capacitat de decisió dels valencians i dels objectius que planteja l’autogovern. A més, entre altres dades, s’especifica quins son els símbols oficials de la nostra terra: La Senyera. També es determina que la llengua oficial serà el valencià, i s’especifiquen tots els seus usos i drets que comporta l’ús d’aquesta llengua. Cal destacar que a l’article 7 del Títol I de l’estatut valencià es parla de la recuperació dels Furs històrics del Regne de València, als quals ja vam dedicar una entrada.

A la web del DOCV trobem un apartat de cerca de documents legislatius de la Comunitat Valenciana, que permet trobar qualsevol text legal relacionat amb la nostra comunitat i la seua legislació. En aquest cas, hem trobat l’estatut d’autonomia sencer, i a mes amb l’opció de llegir-ho en castellà o valencià.


Posted

in

,

by

Comments

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *