El President de la Generalitat

Título III, La Generalitat, capítulo III, El President de la Generalitat. Congreso (en línia). Data d’edició: 2003 (consulta: 26/01/2013 a les 13:29) Disponible en: http://www.congreso.es/consti/estatutos/estatutos.jsp?com=79&tipo=2&ini=27&fin=28&ini_sub=1&fin_sub=1

Enllaç al document

En aquest capítol tercer de l’Estatut d’Autonomia, es fa referència al procés d’elecció del President de la Generalitat, i els processos de realització d’una moció de censura, en els articles 27 i 28. El President serà elegit per les Corts i nomenat pel Rei. En cada renovació, les Corts presentaran després de votacions als candidats, que presentaran el seu programa polític i es procedirà a una votació, d’acord amb les normes dictades en aquest article.

El President és el màxim representant de la Comunitat Valenciana i davant l’Estat. En tot cas, les Corts poden presentar, previament amb el vistplau d’almenys una quinta part dels Diputats, una moció de censura, on presentaran un nou candidat a la presidència. Si es aprovada, el President i el Consell perdran les seues funcions, i serà nomenat el candidat presentat en la moció.


Posted

in

,

by

Comments

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *