1 conferència + 1 presentació de llibre

Conferència: L’economia circular no és tan difícil
Data i hora: 13 de desembre 2023 / 19.00 h

Lloc: Auditori Fundació Mutua Levante (Plaça Espanya 16, Alcoi)

A càrrec de: Alma Gomis (ACTECO)

Temàtica: Presentarem l’Economia Circular com un concepte que està transformant la manera com abordem la sostenibilitat i la gestió de recursos. En aquesta xerrada veurem com l’economia circular no només és possible, sinó que és essencial per a un futur més sostenible.
Compartirem exemples d’economia circular que estan canviant la manera com les empreses operen i com els consumidors interactuen amb els productes. A més, destacarem la contribució d’Atecco en aquesta important revolució econòmica.

Accés virtual: Facebook de Fundació Mutua Levante

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

**** AJORNADA LA PRESENTACIÓ – en tindre nova data us informaré – **** 

Presentació del llibre:  PALESTINA, UNA HISTÒRIA ESSENCIAL
Data i hora: 14 de desembre de 2023, 19.00h

Lloc: Auditori Fundación Mutua Levante (Plaça Espanya 16, Alcoi)

Amb la presència del seu autor:  JORGE RAMOS TOLOSA

Temàtica: Què és i com és va expandir el sionisme? Què significà la Nakba? Com es va fundar l’Estat d’Israel? Què és l’ocupació? Quines han estat les resistències palestines? Qui fou David Ben Gurion, Iàsser Arafat o Leila Khaled?

En el temps de saturació de la informació i les notícies falses, el professor d’Història Contemporània de la Universitat de València Jorge Ramos Tolosa posa llum a tot el que hauríem de saber sobre la qüestió de Palestina i Israel. D’una manera didàctica, aquest llibre ens convida a descobrir la història d’aquesta terra des de l’última època otomana fins als nostres dies, mentre explica els conceptes clau d’un afer internacional que obri noticiaris d’arreu del món des de fa dècades: el domini britànic, la colonització sionista, les resistències palestines, les resolucions internacionals i el paper de l’ONU, l’exili interior i exterior, la lluita de les dones, els acords de pau o la consolidació de l’apartheid. El resultat és un llibre bàsic i imprescindible per a desxifrar una de les qüestions que, malauradament, continua sent una de les més actuals i cruels dels nostres dies. Una finestra oberta, en definitiva, per a qualsevol persona interessada en la lluita pels drets humans a Palestina.

L’autor: Jorge Ramos Tolosa, és doctor en Història Contemporània i professor d’Història Contemporània a la Universitat de València. És docent del curs internacional «Epistemologías del Sur», del Consejo Latinoamericano de Ciencias Sociales (CLACSO) i la Universitat de Coimbra, i especialista en estudis postcolonials, decolonials, araboislàmics, i en la història i memòria de la II República i la Guerra Civil. És coautor dels llibres Existir es resistir. Pasado y presente de Palestina-Israel (Comares, 2017), Memòria democràtica i patrimoni, 1936-1939. Conéixer, difondre i posar en valor (Universitat de València, 2017), Comprender Palestina-Israel. Estudios pluridisciplinaris y decoloniales (Universitat de Granada, 2019) i autor de Los años clave de Palestina-Israel. Pablo de Azcárate y la ONU (1947-1952) (Marcial Pons, 2019).

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

econom                        ajornat

This entry was posted in Sin categoría and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *