Imagen grande

Ignasi Belda


Ignasi Belda és enginyer informàtic, doctor en intel·ligència artificial aplicada al disseny de nous fàrmacs i doctorand en dret tributari. En l’actualitat és el director general de l’empresa derivada MiWendo Solutions, dedicada al diagnòstic del càncer colorectal, i professor en biomedicina i bioenginyeria en la Universitat Internacional de Catalunya. En l’àmbit de la divulgació, ha escrit tres llibres sobre intel·ligència artificial i telecomunicacions, tots tres traduïts a múltiples llengües estrangeres. A més, ha ocupat durant dos anys el càrrec de director general del Parc Científic de Barcelona, una de les infraestructures científiques més grans d’Europa, i ha fundat sis empreses de base científic-tècnica, nacionals i internacionals. La seua carrera en innovació i emprenedoria li han valgut més d’una vintena de premis com el Premi Princesa de Girona 2014 o el 2020 NAM Healthy Longevity Catalyst Awards atorgat per l?Acadèmia Nacional Americana de Medicina.