BAR LA COSTA

IMG_20140108_121429

 

Aquest és el logotip d’un bar situat en l’Av. Ausias Mach.

Com podem veure és molt original, ja que juga amb el logo de la cervesa que és un producte molt típic dels bars i l’introdueix dins del seu propi logotip.

EL RIBERER

IMG_20140108_110750

 

Aquesta estàtua és sense dubte una de les més representatives de Benissa. Es tracta del Riberer. Representa a tots els emigrants de Benissa que dues voltes a l’any anaves a les terres baixes de la Ribera Baixa (de ahí el nom Riberer) a la recollida de l’arròs, estos jornalers es trobaven allí amb dures condicions laborals.

Tal com podem veure en la imatge esta de genolls i resant, açò és perquè aquesta pedra estava situada en el camí vell d’anada a Valencià i on estava la pedra era l’últim punt on els Benissers podien veure la seua església. Doncs paraven i resaven a la seua patrona la Puríssima Xiqueta i a Déu per a que el llarg viatge anara bé i pogueren resar sans i estalvis.

L’estàtua està situada en el Carrer de la Puríssima.

TRAJECTORIA D’UN AFICIONAT

IMG_20140108_113927

 

Aquest és un cartell que està en la seu Cultural de Benissa localitzada en el Carrer Pare Andrés Ivars.

Com podem veure informa sobre una exposició del pintor Cayetano Bertomeu i compta amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant.

En el cartell també ens informa dels dies d’apertura junt amb l’horari corresponent.

QUE L’ATUR NO T’ATURI

IMG_20140108_124936

 

Aquest és un adhesiu que representa la lluita combativa d’aquests temps. En ella podem veure la frase “Que l’atur no t’aturi” ja que és una oració que dona lloc a la resistència.

Possiblement aquest adhesiu siga d’alguna organització però per culpa del seu mal estat no ho podem veure.

L’adhesiu està pegat en una farola la qual està localitzada en una rodona situada en l’Av. Europa

CLASSES D’ANGLES

IMG_20140108_122601

 

Aquest és un anunci que ofereix classes d’angles. Està pegat en una farola i recobert per un plàstic per si ploguera que no és borre.

Està situat davant de l’institut en l’Av. Madrid, ja que aquest és un lloc on transiten molts estudiants i que potser necessiten aquestes classes.

GRAFIT ANÒNIM

IMG_20140108_132620

Tracta sobre un grafit anònim localitzat en una vella i abandonada estructura a mig construir. Aquest lloc està tot ple de grafits com aquest.

La localització exacta és un descampat situat baix de l’Av. Constitució.

 

OFERTA 3X2

IMG_20140108_123153

 

Ací podem veure el setmanal mercat ambulant de Benissa. En aquest mercat es venen tot tipus fruites i verdures, junt també amb peces de roba. Aquest mercat es realitza els dissabtes de matí de 9h a 14h.

En la imatge podem veure diferents fruites com les tomaques i verdures com creïlles. També observem diferents ofertes molt típiques dels mercats.

El mercat igual que la foto està realitzat en el Carrer del Pare Zacarías l’11 de Gener del 2014.

JA FA OLORETA A XURROS

IMG_20140108_111759

Aquesta és una imatge que representa la muntada de la fira d’atraccions que es realitza en Benissa cada any. Podem veure una senyal on prohibeix al vehicles aparcar i en el fons observem les atraccions a mig fer.

La fira és un dels esdeveniments més esperats pels més menuts del municipi, ja que és un dels esdeveniments més representatius de Benissa

Aquesta foto es va realitzar el 10 de Gener del 2014 i està realitzada en la plaça del municipi que correspon al Paseo Dolores Piera i la Plaça de Jaume I

EN VENTA ESTÀ

IMG_20140108_124117

 

Ací podem observar un cartell on posa en venta un solar, on poder construir un edifici. Tal com podem veure el solar té 2.768m2. Aquest solar està en mans d’algunes empreses i immobiliàries com “Comprarcasa”, “Turis” o “Api”.

Aquest cartell de venta està situat en l’eixida oest del municipi, i el podem veure des de la Nacional-332 en l’
Av. Europa.

DISFRUTA LA NIT

IMG_20140108_123738

Aquest estableciment pertany a una de les discoteques de Benissa. En aquest cas és una de les més famoses de la comarca. Ací és una de les opcions on els benissers i els habitants dels pobles del alrrededor disfruten les seues nits dels divendres i dissaptes.

Està situada en la redona de l’eixida oest del municipi, junt a la Nacional-332 en l’Av. Europa.

PINTURES HECHO

IMG_20140108_124350

 

Aquesta és una empresa situada en Benissa en l’eixida est, situada a la vora de la Nacional-332 en l’Av. Europa.

Aquest és un gran establiment el qual ven pintura des de fa temps al poble de Benissa. És una empresa tradicional de Benissa, ja que des de sempre ha estat proporcionant els seus servicis cap al municipi.

JOVES ARTISTES

IMG_20140108_122155

 

Aquest és un mural realitzat en el IES Josep Iborra per a decorar el recinte. Este mural ha sigut realitzat per alumnes o exalumnes del mateix institut, tal i com podem veure en la part inferior de la dreta estan escrit les autores del mural com son Laura i Cristina les quals en el seu moment estudiaven 2n de Batxillerat.

Tal com podem veure en la imatge, és tracta d’una representació d’una flor amb una papallona al seu voltant i sobre un fons de quadres. Cal destacar que les autores han jugat amb la perspectiva, ja que els quadres de la part superior esquerra estan dibuixats sobre una altra paret, la qual no és la mateixa que la de tot el mural.

I.E.S JOSEP IBORRA

IMG_20140108_121751

 

Aquest mural és una representació del institut municipal de Benissa i per tant està localitzat en ell. És un grafit en el qual podem veure el nom del recinte, una persona llegint un llibre i dalt a la dreta l’icona del institut.

Cal destacar que aquest grafit va ser realtizat per estudiant del centre. Al igual que aquest, els estudiants han realitzat diferents grafits i murals per a poder donar un poc més de color al institut.

EL BALADRE- Vicent Andrés Estellés

IMG_20140108_122122

 

Aquest és un mural on està escrit un dels poemes més representatius de Vicent Andrés Estelles titulat “Baladre” i el qual pertany al seu llibre “Ram diürn” tal com podem veure en la part baixa del mural.

En el poema Estelles explica com és la planta del Baladre i realitza unes metàfores referents a la planta.

Aquest mural està situat en l’actual institut IES Josep Iborra i ha sigut dibuixat per vàries alumnes del centre com indica en la part baixa del mural; Maria Z, Laura X. H. i per últim Paola L. També indica en l’any que es va realitzar el mural el qual va ser en el 2013.

Per últim podem destacar que en el mural a part d’escriure el poema també han dibuixat la planta del Baladre on podem veure-la als dos costats.

A DISFRUTAR

IMG_20140108_123825

 

Aquest és un cartell situat en l’entrada de Benissa en una redona situada en la Nacional-332 en l’Av. Europa en la qual dona la benvinguda als visitats i informa una de les principals activitats d’oci que té el municipi de Benissa com és comprar i menjar.

Aquest cartell ha sigut instal·lat per l’ajuntament de Benissa per a promoure el turisme, ja que és un dels principals motors econòmics per al poble

En el cartell podem veure l’oració de “a Benissa disfruta comprant i menjant” i destaquen la “B” de Benissa, ja que aquesta lletra és un dels icones del municipi.

ELS INTERNACIOALS – PER LA LLIBERTAT

IMG_20140108_143202

 

Aquesta és una làpida on es fa homenatge als internacionals que van lluitar en la guerra civil espanyola, és a dir a alguns estrangers que en Benissa van lluitar en el bàndol Republicà encara que no foren benissers. Ells ho fen per a que l’exercit feixista del general Franco no arribara al poder i en nom de la llibertat. No ho van poder aconseguir i van morir en l’intent.

En el marbre està escrits els noms dels caiguts els quals son; George Joulvet, Robert de Lisle, Alill Begovitsch, Emile Kroehner, Maurizio Cometti, Juan Delucis, Charles Ferrand, Cugo Wisk Boleslaw i amb un escrit que diu “A la memòria dels defensors de la llibertat dels pobles. Record i gratitud per sempre”

Cal dir que aquesta làpida està situada en el cementeri municipal de Benissa.

 

SANTA CLARA

IMG_20140108_112818

 

És un retall tallat en fusta policromada en or. La imatge correspon a Santa Clara en fusta policromada i és del segle XX. El seu autor és Tomás Calvo.
Està situada en la Parròquia de la Puríssima Xiqueta i a l’apòstol San Pedro de Benissa que al mateix temps, aquesta està situada en el la plaça del municipi.

La devoció que benissera a Santa Clara prové per la influència dels pares fransicans que en el seu convent promovien el seu culte per al poble.

 

JUGUEM A PÀDEL?

IMG_20140108_121520

 

Aquesta pancarta correspon tal i com diu a una organtizació esportiva que tracta sobre el padel. Aquesta organització té les seues pistes en l’antic institut vell de Benissa situat en l’avinguda Ausias March.

Tal i com vegem en el cartell apreix el nom de l’organització amb el seu propi logotip i el número de contacte.