Perquè el Regne de València va ser més discriminat que la resta de la corona d’Aragó?

Referència: “Valencia se quedó sin fueros porque era considerada rebelde” Revista Levante

Alejandro Valiño, catedràtic de Dret Romà a l’Universitat de València

El catedràtic de Dret Romà de la Universitat de València

 ha analitzat a fons la tradició jurídica valenciana des dels furs fins hui. Creu que els legisladors valencians tracten d’acabar amb el greuge que va suposar l’abolició dels furs. Per a Valiño, València en aquell moment es va considerar com una població molt rebel. Felip V es va comprometre de paraula a tornar els furs, però mai es va materialitzar. Els ministres de Felip V no van veure amb bons ulls la recuperació dels furs. Vam perdre el nostre dret patri i no va ser reposat. Els catalans, els aragonesos o els mallorquins els van recuperar i nosaltres vam ser exclosos. 


Posted

in

by

Comments

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *