“Els Costums” antecessors dels furs

Referència: orígenes de los furs de València y las cortes del s XIII de Pedro López Elum

Els costums, eren una espècie de normes comuna i de l’ordenació de la ciutat de València, que és van crear, d’una forma independent, de les normes aragoneses (furs d’Aragó) i les normes de Catalunya (Els Costums de Lleida i els Usatges de Barcelona). Aquestes lleis, son les antecessores dels furs de València, ja que és són una modificació i adaptació del nom a furs per l’influencia dels furs d’Aragó. Els furs també incloïen un tribunal d’origen morisc, que era el tribunal de les aigües. El primer costum, va ser promulgat per Jaume I el 21 de Març de 1238 a Xàtiva, conferint jutges civils i criminals (i la cambra dels jurats de València) a la recent conquerida València. Aquestes costums, van ser criticades per la noblesa aragonesa, ja que aquestos volien que els furs aragonesos s’instauraren al Regne de València. Al 1251, es va començar a referir als costums com a furs


Posted

in

by

Tags:

Comments

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *