Origen dels Furs

Referència: Furs de València: Sentit i vigència de Mariano Peset, Universitat de València

Amb l’entrada de Jaume I a terres Valencianes el 9 d’Octubre de 1238 i l’expulsió del poder als moriscos, Jaume I va descobrir que es trobava davant unes normes islàmiques que estaven vigents en aquelles terres. Açò era inviable i amb l’ajuda dels seus juristes, Jaume I va decidir crear unes noves normes per a les terres conquerides. Aquestos nous furs eren totalment independents dels furs de Catalunya ho Aragó, tenien la seua pròpia moneda, milícia i altres característiques alienes al regne al que pertanyia les noves terres conquistades (Regne d’Aragó).  El 7 d’abril de 1261, Jaume I va jurar els furs de València davant les corts valencianes, a més, el 11 d’abril promulga un privilegi al nou Regne, pel qual tots els successors del monarca també hauran de signar-los a València, en un mes del començament del seu regnat.

 

 


Posted

in

by

Tags:

Comments

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *