Els escriptors alcoians reocorden al bibliògraf Gallardo

Placa Bartolome Jose Gallardo

Bartolomé Jose Gallardo fou un bibliògraf nascut a la població de Campanario, situat a Badajoz. Gallardo, va llegir a molts filòsofs il·lustrats del enciclopedisme francès i que el van influir, especialment John Locke i Condillac. La seua obra més important va ser Diccionario crítico-burlesco del que se titula Diccionario razonado manual, escrita el 1811 i que constitueix una de les obres claus de l’anticlericalisme espanyol de la primera meitat del segle XIX. Va morir a Alcoi en 1852.

Fotografia que fou feta el dia 23 de desembre del 2013 a la façana del Carrer Gonçal Barrachina nº 1, que pertany al barri del Centre Històric, 03801, Alcoi (Alacant).

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *