Sant Jordi: el Patró d’Alcoi i el símbol i l’emblema de les festes de moros i cristians alcoianes!

Carrer Sant Jordi

Sant Jordi, és el principal patró de la ciutat d’Alcoi. Va ser un militar romà nascut el 270 a Diòspolis i, segons la tradició catòlica, va ser fill de Geronci. Va ser convertit al cristianisme i va morir com a màrtir per no voler abjurar de la seua fe. Fou un dels sants més populars de l’Islam durant l’Edat Mitjana. La seua historicitat, és discutida i no se sap ben cert si va existir. El seu patronatge és molt popular en molts llocs del món, com Alcoi, Catalunya, Anglaterra, Bulgària, Rússia, Portugal, Geòrgia, Hongria…etc.

La fotografia fou feta el dia 23 de desembre del 2013 al Carrer Sant Jordi, que pertany al barri del Centre Històric, 03801, Alcoi (Alacant).

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *