De Vila d’Alcoi a “Lleial” Ciutat d’Alcoi

Leal Ciudad de Alcoy

En aquesta imatge podem veure la placa de marbre i or en què estan gravades en or les afalagadores paraules que la Reina Isabel II li va dedicar a la Ciutat d’Alcoi des de la seua expressa voluntat el dia 28 de febrer de 1844, ja que va declarar que des d’aquell moment en endavant, la Vila d’Alcoi passaria a anomenar-se i titular-se oficialmentLleial Ciutat d’Alcoi per sempre.

Els motius principals d’aquesta dedicació i aquest afalagament van ser que Alcoi era una ciutat que en aquells moments estava evolucionant i experimentant grans canvis arran de la Revolució Industrial, és a dir, estava industrialitzant-se ràpidament, de manera que Isabel II va veure en Alcoi un gran potencial econòmic i industrial que comportarien i permetrien un gran desenvolupament econòmic i industrial del país.

Fotografia que fou realitzada el dia 23 de desembre del 2013 a l’interior de l’Ajuntament d’Alcoi, que es troba en la Plaça d’Espanya, la qual pertany al barri del Centre Històric, 03801, Alcoi (Alacant).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *