El lloc de naixement de la Corporació Musical més antiga d’Alcoi!

La Primitiva Alcoi

En aquesta imatge podem veure una placa de marbre de juny del 1945 que indica que en la mateixa casa on està situada es va fundar el 1830 la Il·lustre Corporació Musical “La Primitiva”, la qual és la banda i la corporació musical més antiga de la història d’Alcoi. Les lletres estan acompanyades de l’escut de la corporació, el qual és un arpa de mà en el fons de l’emblema i escut d’Alcoi.

Els orígens exactes d’aquesta corporació musical són desconeguts però s’especula que va nàixer a partir de la formació dels músics de la capella musical del segle XVIII de la Vila d’Alcoi. Actualment, constitueix una banda molt nombrosa i molt llorejada i amb una gran història que té la seu en el CIM Apolo del Carrer La Cordeta.

Fotografia que es va fer el dia 23 de desembre del 2013 a la façana del Carrer Sant Nicolau nº 6, que pertany al barri del Centre Històric, 03801, Alcoi (Alacant).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *