Homenatge a aquells que van fer possible la cavalcada de reis mags més antiga d’Espanya!

Placa Reis Mags

Aquesta imatge fa referència a una placa de marbre i amb els símbols de l’escut d’Alcoi i l’estrella i els reis mags en or, que rendeix homenatge a la Penya “El Panerot”, la qual va ser una antiga societat recreativa que tenia la seua seu en la mateixa casa on es troba la pròpia placa. La placa es va posar el gener de 1985 per a celebrar el centenari de la primera cavalcada que aquesta penya va organitzar el 1885.

El Panerot, a més, va configurar el acte de la cavalcada tal com és en l’actualidad, amb l’Estrella, els tres Reis Mags i els pages i els torxers, amb les típiques escales com a complement. Així, els membres d’aquesta entitat es van ocupar de la cavalcada, a partir de 1894 amb l’ajuda del Ajuntament fins al 1913, any que van deixar de fer-ho.

Fotografia que es va fer el dia 23 de desembre del 2013 a la façana d’una de les dues seus de la companyia alcoiana de segurs “Unión Alcoyana Segurs”, que es troba en la Plaça d’Espanya, la qual pertany al barri del Centre Històric, 03801, Alcoi (Alacant).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *