El Pont de Sant Jordi: el pont emblemàtic de la famosa Ciutat dels Ponts

fff

Placa d’informació orientada als turistes i visitants en què s’explica el Pont de Sant Jordi. Probablement, el Pont de Sant Jordi és el pont referència d’Alcoi, també coneguda com la Ciutat dels Ponts per la gran quantitat de ponts que té, és a dir, és el pont més conegut d’aquesta ciutat. El pont està constituït i construït amb ciment armat encofrat i els seus quatre soports (pilars) principals estan fets de carreus i maçoneria.

El Pont de Sant Jordi, també conegut com Pont Nou, és d’estil modernista i presenta una altura total de 42 metres i una longitud total de 156 metres que connecten el barri de l’Eixample amb el barri del Centre Històric, i a més, es troba sobre el riu Riquer, que una mica més endavant dóna lloc alriu Serpis quan s’uneix amb el riu Molinar.

Aquest meravellós pont va començar a construir-se l’any 1925 i finalment, sis anys després, es va inaugurar el 16 de març de 1931 amb una despesa total de 1336824 pessetes, les quals constituïen el pressupost total de l’obra.

Aquesta fotografia es va fer el dia 23 de desembre del 2013 en un dels extrems del Pont de Sant Jordi, justament entre el Carrer Sant Tomàs i el mateix pont, i per tant, aquest lloc encara pertany al barri del Centre Històric, 03801, Alcoi (Alacant).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *