Home » 2013 » setembre

Monthly Archives: setembre 2013

Atenció primerenca, desenvolupament i neuroplasticitat

Fins fa pocs anys, es considerava que el cervell presentava una gran plasticitat neuronal i per tant, se li suposava una gran capacitat de canvi i adaptabilitat durant la primera etapa del desenvolupament humà. Per això, a les dificultats d’aprenentatge, sempre ha sigut fonamental l’atenció primerenca, que suposa una sobre estimulació d’aquelles persones que pateixen un endarreriment en el seu desenvolupament. Este tipus d’intervenció, es du a terme entre el moment del naixement i els 6 anys d’edat. Actualment, gracies a les tècniques de neuroimatge, sabem que el cervell pateix canvis morfològics durant tota la vida del esser humà, sempre que este siga estimulat amb nous aprenentatges. I que eixa gran plasticitat que s’associava als primers períodes de vida, pot arribar fins als 30 anys.

 

http://www.youtube.com/watch?v=eyDBMZ59P-k

 

 

 

Entrevista de Punset a Howard Gardner

A continuació, podem gaudir de l’entrevista de Punset a Howard Gardner, a la que es tracta la teoria de les intel·ligències múltiples desenvolupada per este últim.

Aquesta teoria ens proporciona una perspectiva prou distinta de l’educació a la que estem acostumats. Sense cap dubte, aquest material audiovisual, pot ajudar-nos a entendre molt millor el tema de Intel·ligència i Aprenentatge.

El Laberinto Autista

Documentos TV presenta un magnífic treball, al que dona una perspectiva molt completa, de com viuen l’autisme tant els afectats com les seues famílies. Al documental es tracta la primera generació d’autistes que sobreviu als seus pares i de quins recursos socials han sigut necessaris per aconseguir mencionat punt de desenvolupament i integració social de la població autista.