Categories
General

Melina

M’agradaria acabar el curset amb la Melina Merkouri. Ho farem amb dos fragments de les seues pel.lícules més famoses: Ποτέ την Κυριακή, una simpàtica història que tots el filòlegs clàssics haurien de veure; L’altra és Στέλλα, un emocionant relat que acaba en tragèdia.

Tant l’una com l’altra fan una descripció acurada de la crua realitat atenesa dels anys 50 i 60, però no han desmillorat amb el pas del temps, ans al contrari, tenen encara un missatge de crítica social força vigent. A més, totes dues presenten el tema de les relacions de parella des d’un punt de vista plenament modern, allunyades dels prejudicis i morals tradicionals que durant l’època encara s’imposaven a la llibertat dels individus.

Sense la energia de Melina les dues pel.lícules no haurien estat el mateix. Ni tampoc sense la meravellosa música del geni Xatsidakis.

Aquests són els documents amb els que treballarem.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/VcTdvBr30xY" width="425" height="350" wmode="transparent" /][kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/dNyx7ksg89M" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

By santi

Profesor Asociado de Griego

2 replies on “Melina”

He entendido algunas palabras, bravo!!! el mérito es del profe. La segunda escena me ha recordado la del acuchillamiento de Irene Papas en “Zorba el griego”. El cursillo ha sido excelente, felicidades Santiago.

Hey, Santi, me reintegro a lza vida normal chironiana y para q no decaiga te mango los enlaces de la novela… A cambio puedes usar los q estoy incluyendo en mi página y cuelgo tb en la wiki de Chiron.

Comments are closed.