El Palauet d’Albors: el lloc de residència de la família del famós alcalde alcoià Agustí Albors

Informació Palacete de Albors

Aquesta fotografia fa referència a l’última placa informativa del blog, la qual ens parla del Palauet d’Albors, que va ser una vivenda construïda el 1873 por encàrrec de l’industrial Rigobert Albors Monllor, qui va donar a la vila d’Alcoi gran part dels terrenys que actulament ocupa la Plaça del Pintor Gisbert.

L’edificació d’aquesta casa coincideix amb l’inici de la revolta obrera coneguda amb el nom de “Revolució del Petroli”, amb l’objectiu de reclamar millores en el sou i en les condiciones laborales dels obrers, però per desgràcia, aquest fet va tindre tràgiques conseqüències per a la població alcoiana, que van culminar amb l’assassinat de “Pelletes” com a esdeveniment i element cabdal.

Per últim, cal destacar que el Palauet és d’estil classicista i eclèctic, i consta d’un semisoterrani, un porxi (golfes) i un total de tres plantes, destacant el gran balcó amb balustrada de pedra i una prominent cornissa amb balaustrada i un rellotge central.

La fotografia es va fer el dia 23 de desembre del 2013 en la façana del mateix edifici situat en la plaça Pintor Gisbert, més coneguda amb el simple nom del “Parterre”, que pertany al barri del Centre Històric, 03801, Alcoi (Alacant).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *