La prova definitiva de la declaració del Museu Arqueològic d’Alcoi com a monument d’interès artístic nacional!

Placa Monument Artístic

Aquesta placa de pedra va ser una prova del nomenament, reconeixment i declarament del Museu Arqueològic Municipal Camil Visedo Moltó com a Monument d’Interès Artístic Nacional i Bé d’Interès Cultural l’any 1962 mitjançant un decret amb la intenció de protegir les seues col·leccions i els seus immobles, que es resumeixen en materials arqueològics alcoians del paleolític superior, el neolític, l’edat del bronze, l’època ibèrica, l’època romana o andalusina, petites col·leccions de fotografies i de materials paleontològics alcoians, així com una biblioteca de l’arqueologia alcoiana.

El Museu arqueològic Municipal Camil Visedo d’Alcoi és un centre expositiu dedicat a la investigació i divulgació dels vestigis arqueològics trobats a la ciutat d’Alcoi i la seua rodalia. Està situat en l’antiga Casa de la Vila de la ciutat (seu de l’ajuntament fins a 1835), la qual és construcció renaixentista del segle XVI, concretament el 1572 per José Terol com a seu de la Casa de la Vila.

El museu té una planta en forma d’ “L” com a conseqüència de la unió de dos parts en angle recte: la part més antiga, a l’esquerra, té una façana massissa amb carreus de pedra on s’obri la portada d’arc de mig punt, mentre que la part part més allargada compta amb un pòrtic obert a la plaça amb cinc arc de mig punt sobre columnes d’ordre toscà i un segon pis amb finestres d’embocadura classicista. En la unió d’ambdues parts se situa l’escala que dona accés a les sales superiors.

La fotografia es realitzà el dia 23 de desembre del 2013 a la façana del Museu Arqueològic Municipal Camil Visedo Moltó, situat en la Placeta del Carbó, la qual pertany al barri del Centre Històric, 03801, Alcoi (Alacant).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *