Categories
Sin categoría

CONVENT DE LES CARBONERES

Finalment, en aquesta mateixa zona en la que ens trobem, Plaça de la Villa, podriem visitar el curios Convent del Corpus Christi més conegut com el Convent de les Carboneres.

Ubicació:

Es troba situat en la Plaça del Conde de Miranda, 3.

Històtia:

·               Fou fundat per la coneguda Comtessa Beatriz Ramírez de Mendoza.

·               Amb el permís de Felip III, el 20 de setembre de 1605, el Cardenal de Toledo va concedir a la Comtessa la llicència per a la creació d´un nou convent, compost per vàries monges procedents del convent de la Concepció Jerònima, que comença a funcionar amb l´hàbit i la regla de San Agustín.

·               Segons ora la tradició, uns xiquets jugaben per el carrer que dóna hui en dia a la plaça del Comte Miranda, arrastrant un llenç pintat, que un d´ells havia tret dels obscurs soterranis de la carboneria del seu pare. Segons pareix, el xiquets que no s´havien adonat de la pintura que cobria una de les cares del llenç. Donà la casualitat que va passar per aquell lloc un franciscà, anomenat José Canalejas, del convent de San Gil. Ell es va fixar en el quadre i va descobrir el rostre de Maria. Es va assabentar de la procedència del quadre i l´arrepleglà per a promoure la seua veneració entre les persones que transitaven enlloc. El quadre fou portat en processó al convent més proper, que era el del Corpus Christi. Aquest fet està registrat entorn al 11 de juny de 1667. Aquella Verge fou des del primer moment coneguda com La Carbonera, i carboneres foren les monges i el convent.