Categories
Aplicacions/Aplicaciones Creació de continguts / Creación de contenidos General

Un mapa amb vida pròpia!

Se’t queden curts els mapes tradicionals? Algunes aplicacions et permeten crear els teus propis mapes amb moltíssima informació afegida. Sense anar més lluny, el Google Maps permet incorporar-hi vídeos, webs, textos i imatges relacionats amb una localització o una àrea. Però hui veurem una aplicació encara més especial. Animaps és un recurs gratuït que permet, com suggereix el nom, animar els mapes que tradicionalment han sigut estàtics. Podrem reproduir expansions d’imperis, desenvolupaments de ciutats, rutes literàries, etc. Els mapes juguen amb l’espai físic (es basen en els mapes de Google Maps) i hi incorporen una línia temporal que podem adaptar al període que ens interesse.

La creació dels mapes és molt senzilla. La pàgina té uns tutorials (en anglés) excel·lents i molt fàcils d’entendre. El disseny dels mapes, a més, és molt intuïtiu. La faena grossa és la documentació prèvia: quins territoris dibuixarem, quina cronologia, etc. A més, el servei ens permet incorporar text, imatges i vídeos a la nostra animació. Fes clic en la imatge per a veure’n un exemple.

Animaps

I ací en tens un altre exemple. Recorda que, per a arxivar els mapes i accedir a totes les utilitats de l’aplicació, t’hi has de crear un compte.

Idees per a l’aula:

1. Preparar una ruta literària de diversos autors desplaçant-nos per la geografia dels seus llocs de naixement.

2. Les expansions, els naixements o els conflictes dels països.

3. Els canvis de govern en un país o continent (igual que podem canviar les formes de les àrees, podem canviar-ne els colors i així juguem amb règims com monarquia o república, per exemple).

4. Rutes marítimes o terrestres de comerç, gasoductes, etc.

 

Et convidem a anotar les idees que tingues en els comentaris!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *