Categories
General

Gestors de bibliografia

llibresLa bibliografia és un element clau en l’elaboració d’una investigació. La coherència i el temps que invertim per a donar format a les diverses referències, basant-nos en un model de citació concret, són els dos grans reptes quan ens enfrontem amb l’elaboració de la bibliografia. Però, com sempre, la tecnologia ens pot tirar una mà en els dos punts. Hi ha diverses aplicacions que ens permetran automatitzar bona part de la faena i aconseguir una coherència absoluta en els estils amb una inversió de temps mínima respecte a la manera de treballar tradicional. Mira-les bé, perquè les veneraràs després d’usar-les.

Easybib: també la teniu com a extensió de Chrome. Permet obtindre la citació d’una referència amb diversos formats (AMA, ASA, Harvard, Chicago autor-data, CSE i ACS) buscant-la pel títol, l’ISBN, etc. També ajuda a citar pàgines web només fent clic en l’extensió.

Cite This For Me: també com a extensió de Chrome. Funciona igual que Easybib, però amb més formats: AMA, APA, Chicago, Harvard, IEEE, ISO 690, MHRA, MLA, Oscola, Turabia, Vancouver. A més, permet crear un arxiu amb tota la bibliografia i el podem exportar a Word, Drive, Evernote, copiar-lo i apegar-lo o exportar-lo a BibTeX.

RefMe:  també com a extensió de Chrome. Funciona com les aplicacions anteriors, però també inclou la possibilitat d’obtindre la citació a partir de l’escanejament del codi de barres d’un llibre i ofereix les referències en més de 6500 estils. Una barbaritat!

One reply on “Gestors de bibliografia”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *